BG online

Lični razvoj

Kako komunicirati sa svojim strahovima?

Naučite da zaustavite napade panike

Sećam se prvog simptoma – sve je slutilo na kraj, na kraj svega! Bilo je to neposredno pre saobraćajne nesreće nakon koje u mom životu više ništa nije bilo isto. Prošlo je mnogo godina od tad.
Dani koji su dolazili sa tom senzacijom tih nemira, tih napada nikad neće nestati iz moje memorije. Čuvam ih da bih mogla o tome ljudima da pričam, pomognem im, pružim im ruku
i kažem im da ih razumem.
Reči ”Razumem te“ za osobu koja ima napade panike su najveći dar. To sam primetila svaki put kad sam im rekla klijentu sa tim problemom “Ja vas razumem!” Oči bi mu na tren zasijale, nada bi ga obuzela. Pitao bi “Zar je moguće da smem da pričam o tome, znači nisam luda(lud)?”.
Ne, dragi moji, niste ludi. I ne plašite se da pričate o tome, ne plašite se da živite u strahu da vas neko neće razumeti! Moje lično iskustvo, kao i iskustvo u radu sa klijentima je tačno pokazalo da je veći strah od nerazumevanja, nego strah od tih famoznih simptoma o kojima smo toliko čuli, čitali, koje smo toliko izučavali satima, danima, mesecima, pa onda i godinama …

Dozvolite sebi da pronađete sebe

Sve se svodilo na izučavanje simptoma. Ja ih više nemam i kad se opet nekad pojave u nekoj drugoj opet neprepoznatljivoj formi ja im kažem “Da, tu sam, hvala na poseti, ostanite koliko želite”. I oni odu. Brzo. Ponekad se i nasmejem i kažem im “Pa vi ste u stvari dobri, vi ste u meni, vi ste JA, moje telo, moje senzacije, samo vas nisam poznavala, nisam vas prihvatala jer nisam znala…” Knjige me nisu učile, a terapeuti možda njih dvadesetak isto tako nisu.
Volela bih da svako zna da postoji rešenje, samo da dozvoli sebi da nauči. Ja sam probala više od 100 tehnika i izučila 500 knjiga i preslušala na hiljade sati snimaka ljudi koji su pričali o tom problemu, o tome kako izaći iz svog tamnog tunela i našla sam na kraju ono što radi za mene. Nekom drugom će da bude od pomoći neka druga tehnika ili strategija, možda hipno sesija. Sve je individualno, a iz iskustva znam kako da priđem osobi i znam šta joj je potrebno da bi pronašla i priznala to sebi! Živite svoj život bez panike i bez straha. Molim vas da dozvolite sebi da izađete u svoje sjajne dane i noći u kojima nema više kalkulisanja o tome šta će biti kad se opet desi. Dozvolite sebi da pronađete sebe!

Slađana Pavlović
Foto: Dario Konstantinović

Radionica “Pobedite anskioznost”

Slađana Pavlović će 12.12. u Beogradu održati radionicu “Pobedite anksioznost ” na kojoj će sa polaznicima podeliti brojne tehnike koje su i njoj pomogle da ostavi iza sebe osećaj straha, uznemirenosti, strepnje koji su neretko bili praćeni napadima panike.
-Često sami sebe nesvesno stavljamo u stanje anksioznosti, a na radionici 12. decembra ću objasniti polaznicima kako mogu da izađu na kraj sa sobom u stresnim situacijama. I sama sam nekad prolazila kroz sve to, tražila pomoć gde god je postojala neka nada, proučavala brojna istraživanja, primenjivala razne tehnike, a one koje su mi donele rezultat ću preneti drugima. Između ostalog na radionici ću naučiti druge kako da neutrališu strah koji je u njima, oslobode se nemira, panike, crnih misli… – kaže Slađana Pavlović. – Možda se nakon ove radionice neki više neće plašiti letenja ili vožnje gradskim prevozom ili će možda voziti automobil bez knedle u grlu. Mnogi su se uz ove tehnike oslobodili straha pred polaganje ispita ili nečeg što im je stvaralo zebnju. Uvek kažem ljudima da dozvole sebi da veruju da je sve moguće i da skoro ništa nije u realnosti onako kako ponekad misle da jeste.

Više informacija o radionici 12. decembra tel. 066060820 ili putem mejla: psiholoskapodrska011@gmail.com

Radionicu “Pobedite anksioznost” možete pratiti i uživo online, a vašu online ulaznicu poručite mejlom psiholoskapodrska011@gmail.com

Slađana Pavlović je NLP coach, trener i hipno coach koja ima nesvakidašnju životnu priču koju možete pročitati na ovom linku: www.bgonline.rs/sladjana-pavlovic-intervju

Više o Slađani Pavlović:  www.sladja-pavlovic.com

Tekstovi Slađane Pavlović:
Od napada panike do fobije
Oslobodite se nemira, panike i crnih misli na radionici “Pobedite anksioznost”
Energetski lopovi i emocionalni vampiri
Emocionalni cunami i napad panike
U vezi sa manipulatorom i narcisoidnom osobom
Pobedite mentalnu konfuziju, stres i nervozu

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Muškarca može izmanipulisati samo žena koju voli Emocionalna ucena je…
error: