BG online

Estetika

Kako izabrati pravi filer za lice?

SILIKON I SINTETIČKI FILERI SU PROŠLOST

Era sintetičkih filera, silikona i drugih trajnih filera su daleka prošlost. Koncept savremene anti-aging i estetske medicine zastupa stav peronalizovanog i prirodnog izgleda. Podmlađivanje i regeneracija su imperativ za zdraviji i lepši izgled. Trajni, sintetički fileri su sa svih većih svetskih tržišta, gde se kontroliše efikasnost i bezbednost materijala za ljudsku upotrebu povučeni. I među lekarima trend operativnog uklanjanja sintetičkih materijala je u porastu, upravo zbog komplikacija koje se viđaju. Granulomi, cistične promene na licu i ustima, su najčešći razlog, ali treba znati da upravo ove promene dovode i do atrofije okolnog zdravog tkiva. Zato se uvek informišite pre nego što Vam se nešto ubrizga u lice ili usta. Upravo zbog toga samo prirodni materijali poput hijaluronskih filera predstavljaju izbor. Hijaluronski fileri, kao implatacioni materijal, ne samo da dovode do povećanja volumena željene regije, već imaju i regenerativna svojstva.marijajovanovic

Da li su svi hijaluronski fileri isti?

Na tržištu mogu da se nađu brojni različiti hijaluronski fileri, pa se stiče utisak da se radi o istom proizvodu. Iako su hijaluronskli fileri već dugi niz godina u upotrebi, postavlja se pitanje da li su svi isti. I upravo tu nastaje dilema, da li razlike postoje!
Različitost proističe iz različitih svojstva elastičnosti i viskoznosti, a to je upravo ono što je bitno za dobar rezultat . Osim ovoga i sam kvalitet, način umrežavanja odredjuje dužinu trajanja filera, ali i koliko ćete prirodan izgled dobiti. Ovo je dovelo do novih tehnologija u proizvodnji i pojave novih generacija hijaluronskih filera.

dr Marija Jovanović
Predsednik udruženja za bioregenerativnu i estetsku medicinu,
Član EMA ( European  Medical  association )
Član WOSAAM (  World Society of  Antiaging Medicine)

 

 

 

 

 

 

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
PRIJATELJI KAO LEK I BLAGOSLOV “Prijateljstvo se ne bira, ono…