fbpx

BG online

Lični razvoj

Kako da znam da li volim sebe?

Briga o sebi je način na koji pokazuješ ljubav prema sebi: postavljaš granice, ideš kod doktora, imaš vreme za sebe, ugađaš sebi, gledaš Netflix, napraviš kupku, pojedeš sladoled, ideš na masažu… To je kada nešto radiš kako bi se pobrinula za sebe, svoje telo, zdravlje i osetila bolje. Briga o sebi je kada mi je nakon što to uradim momentalno bolje, prijatnije i to je kratkotrajno rešenje.

Jovana Stanisavljević

Ali, briga o sebi ne znači uvek da volim sebe. Važno je kakve misli i reči sebi upućujem. Ali, zato kada volim sebe moram da brinem o sebi. Ljubav prema sebi je kada si ljubazna i saosećajna prema sebi. Voleti sebe znači prihvatiti ko si i biti u redu sa tim, u miru sa tim. Ljubav prema sebi podrazumeva rad na sebi, na svojim emocijama, na svojim odnosima. Ljubav prema sebi je i koliko dobro poznajem sebe. To je rad na samopouzdanju, na tome da mogu da izrazim svoje mišljenje.

I ja nekad nisam mnogo volela sebe

Da zavolimo sebe nam često pomažu terapeuti, koučevi. Moram da priznam da nekada davno ni ja nisam baš mnogo volela sebe, da mi je bilo veoma teško da kažem sebi “volim te”, ali sam radom na sebi zavolela sebe, postala bolja za sebe i naučila da cenim sebe, da osluškujem sebe i svoje potrebe, da postavim zdrave granice, da prihvatim svoje emocije i da pristajem samo na odnose u kojima više volim sebe sa tim odnosom. Ljubav prema sebi i poznavanje sebe je korak broj 1.

Ključ srećnog i zdravog života

Kako sam zavolela sebe? Radom na sebi koji traje i dalje, radom na svesnosti, kroz coaching i edukacije, prihvatanjem da sam jedino ja odgovorna za svoj život. Prihvatila sam sebe, sa svim manama i vrlinama, a onda i druge. Razvila sam samopouzdanje i samopoštovanje, postavila sam granice prema drugima i naučila sam da poštujem tuđe granice. Naučila sam kako da usmerim svoju energiju i vreme, naučila sam da sam jedinstvena, autentična i slobodna, naučila sam da brinem o sebi i svom telu, da slušam svoje telo, naučila sam da primenim pozitivne vrednosti, a da odbacim negativna uverenja, strah, sumnju, krivicu… Naučila sam da verujem u sebe, da podržim sebe i da radim ono što volim. Voleti sebe je ključ zdravog i srećnog života! Zavoleti sebe uz bezuslovnu podršku, saosećanje i svakodnevnu brigu o sebi jeste spoznaja da sve u našem životu polazi od nas samih, pa i sreća i mir.

Zašto je super biti ja?

Za sve vas koji želite da zavolite sebe i da se brinete za sebe, da radite na samopouzdanju, da izgradite samopouzdanje i samopoštovanje u svim životnim oblastima, u toku je upis na drugu grupu mog autorskog ONLINE PROGRAMA SAMOPOUZDANJE koji traje 2 meseca i sastoji se od 8 modula:
1.Moj uzor po pitanju samopouzdanja, zašto je super biti ja
2.Lične i tuđe kritike i kako se nositi sa njima
3.Uverenja i vrednosti
4.Postavljanje granica i odnosi sa drugim ljudima
5.Emocije i telo
6.Kako da uvek imam samopouzdanje (tehnika sidrenja)
7.Ne postoji neuspeh samo rezultat
8.Kako da uvek imam razvojni mindset

Broj učesnika je ograničen na 10.
Svake nedelje imamo temu koju obrađujemo i za koju ćeš dobiti lekcije i vežbe. Program je sveobuhvatni strukturisani proces ličnog razvoja sa integrisanim pristupom pojedincu, stručno štivo prenešeno pitkim jezikom sa brojnim primerima u kojima ćeš se pronaći, kao i sa ličnim iskustvom.
Prijavi se za besplatnu online konsultaciju kako bi se bolje upoznala sa ovim programom putem e-maila jovanajocko5@icloud.com ili telefonom 060/099-0000

Nedostatak samopouzdanja je još jedan način za izražavanje (ne)ljubavi prema sebi.

Ali, treba znati i da su naši roditelji radili kako su najbolje znali i umeli, onako kako su i njih naučili njihovi roditelji. Prvo što možemo da uradimo je da donesemo odluku i promenimo naš stav prema prošlosti i greškama naših roditelja. Da oprostimo kako sebi, tako i drugima. Da ne krivimo i ne osuđujemo ni mamu, ni tatu, ni babu, ni dedu…niti bilo koga već da radimo na sebi, na svojim vrednostima, na izgradnji samopouzdanja jer samopouzdanje je veština koja se uči. Važno je da volimo sebe i prihvatimo sebe sa svim svojim manama i vrlinama. U tome vam može pomoći i program SAMOPOUZDANJE o kojem više možete pročitati na ovom linku: online-program-samopouzdanje

Na vašem putu podrške
Jovana Stanisavljević
Foto: Aleksandar Vuković

Kako roditelji doprinose niskom samopouzdanju deteta?

Ljubavna idila sa narcisom ima ograničen rok trajanja

Loša iskustva su nam važne lekcije, a ne kraj života

 

SHOP

Zen bašta

By BGonline / 06/03/2023 / 0 Comments

Ono što o sebi mislimo postaje naša istina

By BGonline / 01/03/2023 / 0 Comments

Promenite misli- izgubite kilograme

By BGonline / 15/03/2023 / 0 Comments

Zašto je važan digitalni detoks?

By BGonline / 11/03/2023 / 0 Comments

Izazovi roditeljstva u periodu od 6. do 11. godine

By BGonline / 08/03/2023 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
„Bilo da koristiš ili ne koristiš društvene mreže, ovaj globalni…