BG online

Sajam automobila
Estetika

Kako da smršate, a da ne poludite?

Dva puta nedeljno popustite kočnice

Mnogi dijetetičari ne veruju u dijete i umesto toga se zalažu za balansiran način života sa ishranom bogatom hranljivim materijama koja je zdrava i može da se primenjuje tokom celog života.To dobro zvuči, ali ovaj pristup može da zbuni klijente koji žele direktne, konkretne savete o tome šta zdrava ishrana u stvari podrazumeva. Ono što najviše zbunjuje je pitanje balansa.

Šta je umereno?

Balans podrazumeva uživanje u svemu u umerenim količinama, ali umerenost može da znači svašta. Zato je bolji sledeći savet: svake nedelje izaberite dva obroka u kojima ćete uživati. To bi trebalo da bude hrana koju jednostavno volite zbog ukusa i zadovoljstva koje vam donosi. I to treba da bude „prava hrana“, ne niskokalorična zamena. Ideja da se osećate istinski zadovoljno.
Na ovaj način se podržava blaži pristup zdravoj ishrani, ali i pomaže da se demistifikuje ona zabranjena hrana koja, kao i sve što nije dozvoljeno, ume da postane privlačnija nego ikada! Međutim, ako znate da takva hrana može da bude uključena u hranljivu ishranu, deo te fatalne privlačnosti nestaje i tako uspostavljate zdraviji odnos prema hrani. Pored toga, ako izbacite svu omiljenu hranu da biste smršali, verovatno ćete početi opet da je jedete kad izgubite kilograme i to bez kontrole porcija pošto niste navikli da je ograničavate na umerenu količinu.
Kod ovog pristupa treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. Nemojte takvu hranu držati kod kuće na dohvat ruke. Izađite u grad na kuglu sladoleda sa prijateljima ili podelite desert sa voljenom osobom. Tako ćete imati zdrave navike i uživati u omiljenoj hrani, uz kontrolu ukupnog broja kalorija i veličine porcija.

Izvor: https://www.shape.com/weight-loss/tips-plans/treat-yourself-moderation-lose-weight

LeBootCamp DIJETA, Valeri Orsoni

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Posle velikog broja atraktivnih sportskih vozila koja su proteklih godina…