BG online

Estetika

Kako biti FIT i u pedesetoj?

Žena uvek može da izgleda dobro

Mnogi za vitke osobe umeju da kažu „Ali, on/a je takav tip“. Ja ne verujem u to. Nema tog „tipa“ koji može da jede pljeskavice, palačinke i tortu za večeru, a pri tom bude vitak. U pravu je Monika Beluči kad kaže da je lako biti lep i zgodan u dvadesetim i tridesetim godinama, a da je nakon toga izgled stvar odluke i odnosa koji imamo prema sebi i životu.
Priznajem, ja sam oduvek želela da izgledam lepo i prilično sam se potrudila da bih to ostvarila. Nema te genetike koja će vam doneti super vitko i zategnuto telo. Nema! U svim godinama je važno kako izgledamo i to želim da poručim onim ženama koje kažu da im to nije bitno. Neke idu linijom manjeg otpora, pa kažu da nemaju vremena, a puni su im koferi izgovora.
Mene pitaju kako stizem sve budući da u svakom danu imam mnogo obaveza. Ništa mi nije teško i komplikovano. Pa, moja gibanica koja ne goji, se sprema duplo brže od kalorične, tradicionalne gibanice.
Promenite stav prema životu. Odluka je važna…da se hraniš zdravo i izgledaš lepše. Pišu mi čitaoci, isprobavaju moje recepte, šalju slike, zahvaljuju… Niko ne može da me ubedi da nema vremena da sebi spremi kvaitetan obrok. Izbacite iz glave filozofiranje o tradicionalnoj hrani, iz kuće proterajte beli hleb. Predrasuda je da je zdrava hrana skupa i zahtevna za pripremu. Ukinite sebi gazirana pića, proizvode od belog brašna, slatkiše, jedite što više domaće hrane koju ćete sami spremati.
Za doručak obavezno spremim gibanicu, ovsenu pogaču ili palačinke… i tek onda krenem u svoj užurban dan. Ručam često van kuće, ali to je opet nešto zdravo, poput ribe sa salatom, povrćem, nikako uz krompir ili hleb.
Ako kasno ručam preskočim večeru ili pojedem grčki jogurt koji pospem domaćom granolom. Pitaju me da li sam gladna, a ja jedem pet puta dnevno. Imam i dve užine. Najveća greška je da dovedemo telo u stanje šoka i ono tad počne da skladišti masti.

Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Aksesoar: @sofadizajn
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd
Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Saveti i recepti Daniele Boracheve:
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokalorična vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Birate li brak iz ljubavi ili interesa? Partneri koji su…