fbpx

BG online

Vesti

Kad vam se život promeni u nekoliko minuta…

Životni „comeback” košarkašice Nataše Kovačević

Tokom proleća na velikom platnu domaćih bioskopa naći se dugo iščekivani dokumentarni film “Skok”, koji priča priču o životu Nataše Kovačević, u režiji Ivice Vidanovića i scenariste Aleksandra Miletića.
Jedna od najtalentovanijih mladih košarkašica Evrope Nataša Kovačević doživela je 7. septembra 2013. tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubila nogu. Iako se činilo da se završila karijera jedne uspešne sportiskinje, ova mlada žena iznenadila je javnost kada se samo dve godine nakon nesreće vratila na teren i postala inspiracija mnogima.
Svojim vedrim pristupom životu Nataša je izazvala je divljenje.
“Skok” je priča o zadivljujućem životnom „comeback-u” košarkašice Nataše Kovačević, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi sličnih sudbina, probudi borbeni duh i motivaciju kako bi prebrodili naizgled nepremostive prepreke. Ovaj film je omaž njenoj borbi i svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge i napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta.
Natašin povratak na košarkaški teren bio je jedan od najvećih sportskih „comeback-ova” koji su ušli u anale i postali inspiracija ljudima širom planete.
Učesnici filma “Skok” su i svi oni koji su se našli u Natašinom najbližem okruženju u dramatičnim trenucima njenog života, od neposrednih svedoka nesreće, do doktora, prijatelja i porodice koji su bili uz nju tokom njene borbe.
Veliku ulogu u njenom oporavku imao je Košarkaški savez Francuske i njen predsednik Žan Pjer Sjutat (Jean-Pierre Siutat) koji je rekao “Ovoj devojci moramo da pomognemo”!

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Duša nikad ne osuđuje i zna šta je najbolje za…
error: