BG online

Estetika

Joga za lice protiv bora

Lepota sa mirisom čokolade i cveća (Ivana Jordan)

Njen dom je ponekad pravi mirišljavi mini spa centar i mesto u kojem ima svoje male ženske rituale za opuštanje i trenutke koje savremena žena koja brzo živi sve ređe sebi može da priušti. Pevačica i kantautor Ivana Jordan kaže da šminkom najviše voli da istakne oči,a osmehom prikrije umor koji ponekad osavi trag na njenom licu.Uvek daje prednost prirodnim preparatima, a sopstvene nesavršenost posmatra sa šeretskim osmehom i kaže da na njih ne gleda kao nešto što je loše i što može da joj pokvari raspoloženje. Dok uživa u svojim najlepšim godinama i zreloj lepoti koju je zaslužila između ostalog i zato što svoje lice i telo nikad nije “maltertirala” teškom šminkom i preteranim mackanjem, Ivana Jordan nam otkriva neke svoje male ženske tajne.
-Fizičkoj lepoti nekad nisam toliko pridavala značaj, ni kod sebe, a ni kod drugih ljudi, jer fizička lepota nije nešto što je bio prioritet moje pažnje. Više su to bile karakterne osobine ljudi, duhovne vrednosti I snaga koju nose u sebi. Vremenom sam se oslobodila, pa tako nema više opterećivanja i dokazivanja “neke pameti”. Počela sam da uživam i u fizičkoj lepoti, pa tako tek sad  počinjem intenzivnije da vodim računa o tome. Možda je to i najbolji put. Dok ne shvatimo i ne spoznamo sebe i druge kao duhovna bića u ovom svetu, ne možemo ni u celosti da uživamo u fizičkoj lepoti. Mislim da nega podrazumeva jedno i drugo.

Lice na prvom mestu

Nega kože, kose, tela, lica…
-Licu više posvećujem pažnju, ali u poslednje vreme  sve više i telu. Ne opterećujem se time da sve na meni mora biti savršeno. Naprotiv. Možda su baš neke nesavršenosti za nekog savršene.
Bez čega ne možeš da zamisliš svoj dan?
-Tuširanje uz mirisnu kupku uvek osveži i duh I telo. Hidrantna krema za lice je obavezna, kao i što prirodniji preparati. Umivanje hladnom vodom mi prija ujutro.

Dijeta kao trend

Kako izgleda tvoj režim ishrane?
-Volim da jedem i uživam u hrani. Za srećan život mislim da je važno i šta jedemo. Volim raznovrsnu hranu, neretko i onu “jaču” koja nije dijetalna.  Ali verujem da sve možemo jesti što nam prija, ali samo umereno. Nisam pobornik rigoroznih dijeta. Mislim da su one postale više stvar trenda, nego nesto što nam stvarno koristi. Ne mislim da sad izgledam mnogo dugačije nego pre. Ono što možda utiče na drugačiji utisak o meni je energija koju sad osećam i imam. Ona je vremenom postala jača i otvorenija, pa samim tim dolaze do izražaja i druge stvari kojie ranije nisam isticala jer sam bila povučenija.
Tuš ili kada?
-Sve češće otkrivam čari mirisnih kupki i uživanja u kadi. U brzom svetu koji je oko nas to mi daje neki poseban mir i opuštanje koje mi je neophodno. Ovih dana su mi omijene kupke od čokolade, kao i mirisne cvetne note.

Prirodnost na prvom mestu

Sapuni koji u sebi imaju jaja prepelice su izuzetno bogati vitaminom E koji hrani ipodmlađuje kožu. Kako se boriš protiv bora?
-Nedavno sam otkrila Tahoshinde sapune sa jajima japanske prepelice koji veoma prijaju mojoj koži. Protiv bora se borim joga vežbama za lice, dobrim raspoloženjem i osmehom. Ali, svakako mi pomažu i hidrantne kreme kao i prirodni sapuni.
Plastična hirurgija, da ili ne?
-Eh, nikad ne reci nikad, kažu ljudi. Sve možemo da korigujemo i nemam ništa protiv toga. Samo da je umereno, da ne menjamo tim inervencijama lični opis, već naglasimo i negujemo ono što volimo na sebi.

B.Gajić
Foto: Dario Konstantinović/ DAK Foto

© by BGonline. All rights reserved
KupiKupi.rs
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Nil Donald Volš, autor svetskih bestselera "Razgovori s Bogom" napisao…