BG online

ZDRAVLJE

Izlečite glavobolju bez lekova

ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE PO PREPORUCI GEORGIJA NAZAROVA

Mnogo je različitih uzročnika i vrsta glavobolja, a čuveni naturolog i učitelj zdravog života Georgij Nazarov je posvetio značajan prostor ovoj temi u svojoj knjizi “Zdrava glava” . Nazarov kaže da za prevenciju ovog neprijatnog stanja korisno uključiti u obroke više namirnica koje sadrže kalijum (krompir pečen u rerni ili kuvan na pari, u oba slučaja sa ljuskom) i magnezijum (mlevene sirove semenke lana, bundeve, susama). Takođe napominje da je poželjno isključiti iz ishrane sve vrste soli zbog toga što uzrokuju neravnotežu u odnosu natrijuma i kalijuma što ima za posledicu grčenje mišića.

Samomasaža

Kpd različitih bolnih stanja samomasaža može biti od velike koristi. Georgij Nazarov u svojoj knjizi predlaže masažu trapezijusa tako što se izvrši snažni pritisak prstima na najbolnija mesta trapeziusa od po desetak sekundi, a zatim se rukom rastegne taj mišić. Ovakva masaža se preporučuje nekoliko puta dnevno.

Metoda “vlažnih čarapa”

Kod ove vrlo efikasne metode čarape se natope sa 9/10 vode i 1/10 jabukovog sirćeta, tako što se stave se na noge i ostave 1 do 2 sata. Preko vlažnih čarapa potrebno je staviti listove kupusa ili kelja, a preko njih obuti vunene čarape. Ako vas boli glava Nazarov kaže da je poželjno utvrditi i uzrok napetosti koju osećate i da može biti u pitanju strah ili nezadovoljstvo koji stvaraju spazam u mišićima. “Nije retkost da napetost godinama držimo u sebi ne priznajući istovremeno sebi razlog onog što nas pritiska iznutra i stvara grč. Odatle vrlo često potiče i ukočenost  u vratnom delu kičme. Sve dok ne osvestimo razlog bola i ne krenemo u pravcu rešavanja osnove onog što nas muči bol će se najverovatnije ponovo javljati”- piše Nazarov u svojoj knjizi “Zdrava glava”.

Glavobolja uzrokovana povišenim pritiskom

U ovom slučaju, a i kod mnogih drugih vrsta glavobolje može biti od koristi stavljanje nogu u lavor sa što toplijom vodom, sa ili bez dodavanja šake morske soli ili jedne kašičice mlevene slačice. U slučaju povećanog pritiska i glavobolje od velikog značaja može biti mazanje ulja mente ili tigrove masti na predeo slepoočnica, gornjeg vratnog dela (gde počinje da raste kosa), kao i stavljanje tog ulja na nozdrve. U kombinaciji sa spuštanjem nogu u lavor sa veoma toplom vodom na desetak minuta u vodu možete dodati par kapi ulja od nane.

Glavobolja kod niskog pritiska

Jedan od čestih razloga glavobolje, slabosti i vrtoglavice je nizak krvni pritisak. Na to možemo intenzivno uticati kontrasnim tuširanjem celog tela na koje se vredi postepeno navići kao i na fizičku aktivnost, naročito na svežem vazduhu, savetuje G.Nazarov. On kaže da je u ishrani dobro dva puta dnevno korsititi po kašičicu mlevenih algi, a u cilju brže regulacije niskog pritiska popiti čašu mlake vode ili soka od povrća rastvorenom sa 1-1.5 kašičicom algi.
Ako pad pritiska prati glavobolja Nazarov preporučuje 1/3 kašičice đumbira koji je izvrsan lek za uklanjanje glavobolja ili njihovo ublažavanje. Svakodnevna upotreba dve čaše zelenog čaja poboljšava elastičnost krvnih sudova i sprečava pucanje kapilara.

Kvalitetniji rad mozga

Čest razlog glavobolja može biti i promena ph krvi usled preteranog unosa namirnica životinjskog porekla. U ovom slučaju preporuka Georgija Nazarova je čišćnje debelog creva kao i rad na poboljšanju funkcionisanja jetre tako što ćete uz svaki obrok dodati supenu kašiku nerafinisanog hladno ceđenog maslinovog ulja i jednu čajnu kašiku lanenogu lja, ne više od 3 puta dnevno. Tako se podstiče redovno pražnjenje žuči, bolja detoksikacija, umanjuje se mogućnost stvaranja kamena, peska i mulja u žučnoj kesi, poboljšava se proces varenja hrane, doprinosi čišćenju krvnih sudova, boljoj cirkulaciji, poboljšava se rad srca i postiže kvalitetniji rad mozga.
Knjiga G.Nazarova “Zdrava glava” sadrži mnogo korisnih saveta i metode kojima možemo podmladiti organizam, ublažiti i otkloniti bolove, kvalitetno i prirodno negovati kožu, kosu, sluzokožu, otkloniti napetost u mišićima vrata, zamor očiju…

RADIONICA GEORGIJA NAZAROVA “PRAVILNOM ISHRANOM DO OPTIMALNE TEŽINE” 12. MAJA

Psiholog Isidora Buneta biće gost na radionici naturologa Georgij Nazarova koja će se održati 12.maja od 16h do 18h u Beogradu pod nazivom “Pravilnom ishranom do optimalne težine”.
Polaznici ove radionice će imati priliku da nauče mnogo o usavršavanju životnih navika ali i da čuju od Isidore kako je smršala 42 kg uz podršku Georgija Nazarova, kako je izgledao njen put menjanja loših životnih navika, koliko je u svemu tome pored načina ishrane važna i psiha, kako je sebe u svakom smislu postepeno menjala i osvojila vitko telo.
Ograničen broj mesta, rad u maloj grupi.
Rezervišite vaše mesto 066060820 ili [email protected]

Knjige Georgija Nazarova
1.Tajne pravilne ishrane I deo
2.Tajne pravilne ishrane II deo
3.Tajne zdravog srca I deo
4.Zdrava glava
5.Zdravlje bez kompromisa
6.Tajne čišćenja mozga
7.Kako se najlakše ugojiti i oslabiti? (prvi i drugi deo)
možete poručiti  OVDE

Georgij Nazarov, učitelj zdravog života- Recepti za zdrav i srećan život

Saveti i intervjui Georgija Nazarova:
Tajne čišćenja mozga
Kako vratiti normalan obim želuca i creva?
Kako se najlakše ugojiti i oslabiti?
Kako sačuvati pamćenje i koncentraciju?
“Zdravlje bez kompromisa” Georgija Nazarova
Georgij Nazarov, učitelj zdravog života
Odmor od hrane čuva zdravlje
Ukusne a niskokalorične špagete
Stres je jedna od najboljih stvari koja se dogodila savremenom čoveku
Zdravlje je uvek u našim rukama
Tajne čišćenja mozga
Zdrav doručak i “metla za creva”
Izlečite glavobolju bez lekova
Posledice života u petoj brzini
Limun i nana za bolju koncentraciju
Neaktivnost i nezadovoljstvo vode ka bolesti
Zašto je dobro kontrastno tuširanje?
Kako pravilno pripremiti krompir?
Tajne “čišćenja mozga”
Recept za zdravu čokoladu
Vegetarijanski puter

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
6 NAČINA ZA USPEŠNO KREIRANJE SOPSTVENOG VREMENA „Odmarati se-da, ali…