BG online

Estetika

Imala sam 51kg viška, a sad oblačim šta god poželim

Za nas koji se mučimo da skinemo suvišne kilograme, jedini način izlaska iz tog začaranog kruga je da više ne unosimo šećer, brašno i alkohol. Nakon godinu dana nekonzumiranja istih, skinula sam 51 kilogram, iz ekstremne gojaznosti (BMI 38.8), vratila sam se u normalnu kilažu (BMI 24.3), o čemu danas sanjaju milioni ljudi.

10 minuta razmišljam o hrani

Napade gladi više nemam (imam prirodan osećaj gladi kad je vreme za obrok), kao i krize za bilo kojom namirnicom. O hrani razmišljam deset minuta dnevno, koliko da osmislim šta ću sutra jesti i da nabavim hranu u radnji ili na pijaci, izmerim je i pripremim, a ostali misaoni prostor koristim za bavljenje drugim važnim stvarima u životu – nisam više opterećena mislima o hrani i kilogramima.

Mlađi izgled

Izgledam mlađe desetak i više godina (i to ne samo ja, već svi koji žive po ovom programu – verovatno jer više ne unosimo pomenute namirnice, koje čine da organizam stari). Moja kičma, kosti, vene, ceo organizam su mi zahvalni što sam ih oslobodila tereta i sugurno sprečila ko zna kakve sve posledice dugogodišnje gojaznosti, po zdravlje.

Sigurna investicija

Da kojim slučajem nisam bila zadovoljna programom, oni bi mi vratili sav novac u roku od trideset dana, tako da ne bih ništa izgubila. Osećala sam se bezbedno i po tom pitanju. A cena je simbolična u odnosu na to šta sam dobila – skidanje kompletnog viška kilograma, uz program za održavanje postignutog rezulltata. Ima li šta bolje?

Izlazak iz izolacije

Sad mogu da obučem sve što poželim, više ne idem u radnju za gojazne, već obilazim radnje za ”normalne” i tu sa radošću isprobavam sve što mi se svidi. Kada bi ljudi znali da sam pre samo godinu dana imala 51 kg viška, ne bi verovali, obzirom na to kakve danas komplimente za izgled dobijam. Oni koji me znaju od ranije su u posebnom čudu. Izašla sam i iz unutrašnje izolacije u kojoj sam bila zbog nemogućnosti izlaska iz začaranog kruga gojaznosti, pa sam sada otvorenija za ljude. Sa trošenjem novca i energije na skidanje kilograma sam završila. Osećam se kao da sam deinstalirala loš softver koji mi nije donosio dobre rezultate, a njega zamenila novim, efikasnijim, koji zadovoljava moje potrebe i koji mi je pomogao da stignem do cilja. Prilagodila sam se svom organizmu i on je zato sada u mojoj službi.

Kilaža pod kontrolom

Ne osećam se da nešto gubim ili propuštam, zato što ne jedem šećer, brašno, što ne pijem alkohol. Pijem kafu, limunadu, čaj, kiselu, kako kod kuće, u gostima, na slavama ili kad izađem i ne osećam da sam nečega lišena, naprotiv. Držim svoju kilažu pod kontrolom, a to je baš moćan osećaj, u odnosu na osećaj potpune nemoći koji sam imala dok se nisam srela sa ovim programom. Tu sam da vam pomognem da uđete u program i da vam budem podrška u toku programa, a i nakon toga.

Maša Vujanović
Foto: Ema Bednarž
Šminka: Maša Vujanović

Mašu Vujanović možete kontaktirati putem mejla: smrsajtezauvek@gmail.com
Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/VitkaMasha/
Skype: blagodarna2017
tel: +381 (0) 68 518 10 47 (radnim danima od 11-16 časova i subotom od 13:30 – 16 časova, UTC+1)
Više o Maši Vujanović pogledajte na sajtu: www.mashavujanovic.com

Intervju sa Mašom Vujanović:

Gojaznost kao bolest zavisnosti

Saveti Maše Vujanović:
Život sa viškom kilograma više nije moj život

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

KupiKupi.rs
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Od Saxona do Bilija Zaječarsku Gitarijadu 2018. otvoriće britanski heavy…