fbpx

BG online

Psihološka prva pomoć

Horor u glavi i neprekidna napetost

Osećam strah od bolesti i smrti…

Tokom ovih ludih dana shvatam koliko imam problema sa gubitkom kontrole. Osluškujem konstantno svoje telo i imam panični strah od prehlade, da to onda ne eskalira u corona virus. Horor je u mojoj glavi i enormna napetost.
Da li imate neki savet za mene kako da zaustavim taj neprestani strah (od smrti) i ogroman pritisak?- pitanje je koje je Sandra M. Postavila life coachu Ani Nadeždić.
-Prva stvar koju je neophodno prihvati je da ovo što osećate sasvim ok. Prihvatite svoje strahove, osetite ih i dok ih osećate izgovarajte da je sve u redu i da će ova situacija brzo proći. S druge strane je bitno da krenete da gajite poverenje u život, u vaše telo i u vašu sposobnost da budete zdravi. Ako život i smrt posmatramo sa stanovišta duše koja je stoprocentno odgovorna za sve situacije u kojima se nalazi, onda možete da se umirite i da kažete sebi da još uvek nije vreme da napustite ovaj svet. Gajite misli o stvarima koje vam prijaju, sanjajte o nekoj lepoj budućnosti gde vidite sebe da radite stvari koje vam se sviđaju i sa ljudima koji vam prijaju. Ne gledajte neprekidno vesti, čitajte neke lepe knjige i slušajte muziku koja vam prija i čuvajte se pridržavajući se svih preporučenih mera kako biste zaštitili sebe i druge. Ubrzo će sve ovo biti prošlost, a vi ćete izaći jači i zadovoljniji nego ikad.

S ljubavlju,
Ana Nadeždić, life coach & motivational speaker
Foto: Dario Konstantinović

Sajt: www.ananadezdic.rs
Facebook stranica Ane Nadeždić: www.facebook.com/Ana-Nadeždić-life-coach
mail: info@ananadezdic.com

Trening uma

Vaša pitanja za saradnike BGonline-a možete postaviti mejlom: psiholoskapodrska011@gmail.com

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Imam sina od 19 godina koji je na prvoj godini…
error: