BG online

Roditeljstvo

Deca sa Balkana i 4 kontinenta u fudbalskom kampu na Jahorini

OMLADINSKA ŠKOLA FUDBALA CRVENE ZVEZDE ZA DEČAKE OD 7 DO 17 GODINA

Deveti  internacionalni fudbalski kamp Crvene zvezde “Jahorina 2017” će se održati od 15. do 22. jula.2017.  Internacionalni fudbalski kamp Crvene zvezde na Jahorini je sportsko-turistički projekat koji se već devetu godinu uspešno realizuje u saradnji sa Crvenom zvezdom i Olimpijskim centrom Jahorina. Ovu sedmodnevnu školu fudbala za dečake od 7 do 17 godina vode najbolji teneri omladinske škole FK Crvena zvezda, gde dečaci unapređuju svoje fudbalske veštine kroz dva treninga dnevno, bivaju podvrgnuti detaljnom testiranju motoričkih sposobnosti i morfoloških karakteristika, druže se i uživaju u lepoti planine Jahorine, a 10 najtalentovanijih koje odaberu treneri i skauti Zvezde dobijaju šansu i probu u Crvenoj zvezdi. O ovom projektu koji afirmiše sport, ljubav prema fudbalskoj igri, zdrav način života, druženje i ljubav prema prirodi razgovarali smo sa Zoranom Preradovićem, idejnim tvorcem Internacionalnog fudbalskog kampa Crvene zvezde na Jahorini i direktorom turističke agencije UnisTours Banjaluka, koja ovaj kamp organizuje.
U kom smislu će deveti internacionalni fudbalski kamp Crvene Zvezde biti drugačiji, sadržajniji i bolji i koji je profil dečaka koji dolaze na kamp?
-Mi naš kamp iz godine u godinu unapređujemo u kvalitativnom smislu i to je proces koji traje. Trudimo se da i mi iz organizacionog tima rastemo zajedno sa projektom i da svake godine, da naš rad pruži bolje rezultate i viši kvalitet usluge. Možemo se pohvaliti da su u kamp do sada došla deca iz preko 30 zemalja sveta, sa 4 različita kontinenta. Ove godine imamo najavu dolaska jedne grupe dečaka čak iz Kine, a mnogo dečaka nam se iz godine u godinu vraća. Sve to je dokaz da Crvena zvezda i UnisTours rade dobar posao na Jahorini.
Kako izgleda jedan dan malih fudbalera u ovom kampu?
-Svaki dan na kampu ima unapred određen plan rada i tačno smišljen ritam dnevnih aktivnosti kako bi deca izvukla maksimum iz boravka na Jahorini. Dečaci nakon buđenja sređuju svoje sobe i silaze na doručak. Zatim slede prepodnevni treninzi ili testiranja, ručak, vansportske aktivnosti i vreme za obavezan odmor, popodnevni treninzi ili testne utakmice, večernja druženja i obavezno povečerje. Dečaci su na Jahorini pod neprestanim nadzorom svojih trenera, koordinatora, animatora i lekara. Pored samog sportskog dela, treninga, utakmica, testiranja, trudimo se da im boravak na Jahorini obogatimo izletima i aktivnostima kako bi doživljaj bio potpun.
Šta je ono što je u prvom planu i cilj, odnosno misija ovakvih druženja i teninga?
-Osnovni cilj je da svaki polaznik ima priliku da kroz rad sa trenerima našeg najtrofejnijeg kluba unapredi svoje fudbalske veštine i da kroz detaljan izveštaj testa motoričkih sposobnosti dobije smernice za svoj dalji rad i razvoj. Treninzi se rade po programu FK Crvena zvezda, prilagođeni su uzrasnim kategorijama, a golmani imaju specijalne golmanske treninge. Naravno, pored sportskih kvaliteta, cilj je deci preneti ljudske vrednosti koje idu uz sport, zdrav način života, ljubav prema prirodi, smisao za različitost i timski rad, disciplinu, odgovornost prema sebi i drugima i naravno druženje sa svojim vršnjacima iz celog sveta.
Cilj svakog dečaka da se nađe među 10 najboljih i ima priliku da dobije priliku da igra u Crvenoj Zvezdi. Koliko je takmičarski duh prisutan među tom decom?
-Fudbal je generalno takmičarska igra, a kad je glavna nagrada proba u Zvezdi tada se motiv i moral svih učesnika zaista neverovatno povećava. Sve pršti od energije i zalaganja i zaista je uživanje videti toliku ljubav ka klubu i predanost u treniranju. Nama ne dolaze samo deca koja aktivno treniraju i imaju ideju profesionalnog bavljenja fudbalom, ima tu dece koja ne treniraju aktivno i došla su da uživaju, ali i oni pokazuju zavidan nivo talenta i predanosti. Sve u svemu, motiva i želje ne nedostaje, ni kod učesnika, ni kod trenera, ni kod nas organizatora. Svi smo zaljubljeni u fudbal i prirodu i svi dajemo svoj maksimum.
Da li postoje uspesi dječaka koji su prošli ovaj kamp?
-Mi volimo reći da je samo učešće na kampu zapravo uspeh jer je to sjajno iskustvo, ali naravno da postoje mnoga deca koja su danas ozbiljni igrači. Braća Modić su nakon našeg kampa otišli u AC Milano, deca koja su kod nas učestvovala na kampu danas su igrači timova kakvi su Študgart, Keln, Bazel, Dinamo… Sa našeg kampa put ka stalnom mestu u Crvenoj zvezdi pronašlo je mnogo dečaka. Evo sad se tokom Kadetskog evropskog prvenstva u Hrvatskoj desilo da su, što za Srbiju, što za Bosnu i Hercegovinu, nastupala čak devetorica igrača Zvezde, a od tih devet čak četvorica su momci koji su u Zvezdu došli preko našeg kampa. I samo je pitanje momenta kada će neko od naše dece sa Jahorine postati kapiten Zvezde i velika fudbalska zvezda.
Kako se vrši prijavljivanje i iz kojih zemalja očekujete male fudbalere?
-Kao i prethodnih godina, očekujemo dečake iz svih krajeva sveta. Prijave su uveliko u toku i rade se preko zvaničnog sajta Internacionalnog fudbalskog kampa Crvene zvezde na Jahorini: www.fudbalskikamp.com a možete nas kontaktirati i na broj telefona +387 51 340 960 ili na e-mail info@unistours.com. Pozivamo sve dečake, a nećemo odbiti i djevojčice koje igraju fudbal, da se prijave i dođu na Jahorinu da uživamo u fudbalu i druženju.

Branka Gajić

Fudbalski kamp

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
OD INFANTILNE DO SAVRŠENE MAJKE Jedno od čestih pitanja bračnih…