BG online

Vesti

Festival kućnih ljubimaca u Beogradu

Nesvakidašnje druženje i zabava za ljubimce, njihove vlasnike i prijatelje, koja se po prvi put organizuje na ovim prostorima- Festival kućnih ljubimaca Pets and Friends održaće se u subotu i nedelju, 3. i 4. septembra od 10 do 18h u parku beogradskog hipodroma. Ljubitelji životinja, kinolozi, groomeri, odgajivači, dreseri, veterinari, proizvođači hrane i opreme za ljubimce, felinolozi, sokolari, poznate ličnosti sa svojim ljubimcima i mnogi drugi, zajedno će se zabavljati i razmenjivati iskustva.petsFriends1

Prvi Pets and Friends festival pored toga što okuplja ljubitelje životinja ima i humanitarni karakter. Udomljavanje pasa i briga o napuštenim životinjama su imperativ svima nama koji smo se udružili da učinimo dobro delo i pomognemo podizanju svesti o odgovornom postupanju prema nezaštićenim kucama i macama. Budući da u Srbiji i regionu ne postoji slična manifestacija cilj ovog festivala je da preraste u jednu od najvećih atrakcija za ljubimce i njihove vlasnike iz cele Evrope. Za najmlađe posetioce pripremljen je poseban program- zabavni park, pozorišne predstave, neobična takmičenja, kreativne i edukativne radionice i interakcija sa ljubimcima, škola jahanja, mala škola dresure i odgovornog vlasništva, druženje sa klovnovima, neobičnim ljubimcima i gosti iznenađenja.

Besplatni pregledi i saveti

Subota je na Pets and Friends festivalu rezervisana za reviju šampionskih pasa svih rasa kao i prvo revijalno takmičenje najboljih groomera Srbije koji će na licu mesta besplatno ulepšavati ljubimce. Veterinari će na licu mesta vršiti besplatne preglede, a poznati domaći kinolozi i odgajivači razgovorati sa zainteresovanim posetiocima. Poseban deo programa posvećen je i udomljavanju napuštenih kuca iz beogradskih azila. Za sve one koji udome neku od napuštenih kuca očekuju nagrade i poklon vaučeri. Na otvaranju najmlađe očekuju pozorišna predstava i koncerti iznenađenja, nastup najmlađih saksofonista i njihovih učitelja iz Belgrade Saxperience festivala kao i predstavljanje životinja koje se ne viđaju često.petsFriends

Udomljavanje i čipovanje

Za nedelju, drugi dan velike Pets and Friends zabave, zakazana je izložba maca a među njima biće i onih napuštenih, koje će na ovom druženju biti u prilici da pronađu i svoje nove vlasnike. Pored edukativnog i zabavnog sadržaja za najmlađe, posetioci će imati priliku da navijaju za svog favorita u agiliti takmičenju u kojem će se pojaviti šampioni u najboljeg sporta za pse.
Svojih “pet minuta” imaće i ljubitelji konja kojima će se predstaviti trenutno najbolje škole jahanja na ovim prostorima, a za ljubitelje egzotičnih životinja pripremljeno je posebno iznenađenje u saradnji sa beogradskim“Javnim akvarijumom i tropikarijumom”. Pets and Friends festival ima čast da se na njemu prvi put domaćoj javnosti predstavi “Animal Rescue Serbia”- grupa izuzetnih volontera i ljubitelja životinja koji su do sada spasili veliki broj životinja koje su se našle u raznim nevoljama. Ulaz je slobodan za sve posetioce ali je potrebno da njihovi psi i mace budu čipovani (što je ujedno i zakonska obaveza vlasnika ljubimaca), a oni koji to do sad nisu biće u mogućnosti da to učine na licu mesta.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Svako životno doba karakterišu različiti izazovi i u skladu sa…
error: