BG online

DOM & HEDONIZAM

Feng shui pravila i pročišćenje prostora

OTVORITE NOVE MOGUĆNOSTI I RECITE ZBOGOM STARIM EMOCIJAMA

Potrudite se da vaš dom ili radni sto ne budu u neredu kako biste omogućili čist protok Qi energije. Zar nije lepo kada očekujete goste, a sve vam je sređeno?-tako ćete najbolje osetiti pozitivnu energiju.
(Iz knjige “Pročišćenje prostora”- Sandra Drinčić)

Proleće je tradicionalno vreme za obnavljanje energije u prirodi, u domu, oko nas. Feng shui predstavlja umetnost i veštinu uređenja životnog prostora. Ova drevna kineska veština bavi se i energetskim sistemom prirodnog okruženja, otkriva i “leči” stagniranu energiju.

Feng shui stručnjaci veruju da skriveni nered ispod kreveta, u podrumu,u delovima doma i ispred ulaznih vrata stvaraju “lažno bolesno stanje” i nesreću. Zato je veoma važno očistiti prostor, ukloniti sav nered i pročistiti stagniranu i negativnu energiju u domu- kaže u svojoj knjizi “Pročišćenje prostora” međunarodni feng shui predavač Sandra Drinčić.space-clearing1
Kada rasklanjate nered i ustajalu energiju koja se nakupila tokom zime u kući, time pravite mesto novoj energiji koja će uči i revitalizovati prostor i porodicu koja u njemu živi. Ako se osećate depresivno, nekoncentrisano i bezvoljno, verovatno veoma dugo se akumulirala loša energija u vašem domu i zbog toga nemate volje da se pokrenete. Pokrenite se i počnite da lagano sređujete jedan po jedan deo nereda. Nakon par dana počećete da osećate promene koje će vam dati volju za dalji rad- kaže Sandra Drinčić i otkriva da Kinezi ne počinju novi posao bez pročišćenja i unošenja dobre energije u biznis.
Jedan od načina pročišćenja poslovnog prostora:
Na radnom stolu, u prednjem levom uglu,postavite malu fontanu, a u blizini kompjutera Quarc kristal
Space clearing-om ili pročišcenjem prostora postiže se:
-uklanjanje negativne energije
-“brisanje” loših “zapisa” koje je prostor zapamtio (nakon svađa, razvoda, raskida, stresa, šoka, bolesti, smrti…)
-smanjenje stresa
-eliminisanje nesanice, nervoze i hroničnih tegoba
-“čišćenje” starih emocija
-otvaranje puta ka novim mogućnostima
-osećaj sreće i zadovoljstva
-osećaj da ste “prodisali”

Pročišćenjem prostora se smanjuje stres, otklanja uzrok nespavanja, uspostavljaju se balans i harmonija, stvara se zdrav ambijent, postiže pravilan protok Qi energije, čiste se stare emocije koje su vas povredile i postale prepreke, otvara se put novim mogućnostima i izobilju, a postiže i mnogo bolje psiho-fizičko zdravlje.
PROČIŠĆENJE KUHINJE I TRPEZARIJE
U Feng shui-u kuhinja je simbol prosperiteta familije.To je mesto gde se nered najčešće pravi.
Ako nemate volje i želje da budete u kuhinji, proverite energetski tok u njoj – da li se nešto oštro vidi kroz prozor kuhinje ili imate otvorene police u kuhinjskom delu. U tom slučaju po savetu Sandre Drinčić police treba zatvoriti.
Ako su vam leđa dok kuvate ili perete sudove okrenuta ulaznim vratima kuhinje potrebno je da postavite ogledalo iznad šporeta ili sudopere,da mozete da vidite ulazna vrata u njemu.
kuhinjafengshui
Ako vam je sudopera do šporeta, možete upotrebiti element “drvo” i postaviti ga između njih (figura od drveta ili neka dekoracija zelene boje).
Kada ste sve ovo proverili, pređite na generalno čišćenje kuhinje, čišćenje negativne energije u prostoru od vrha do dna. Okadite i reorganizujte sve stvari. Feng shui stručnjaci savetuju dve veoma bitne stvari za kuhinju:
-kupujte pribor koji ne može lako da se lomi i brzo da se troši
-držite svoju sudoperu i šporet uvek čistim
Ako nemate dobar pogled iz vaše kuhinje i trpezarije,okačite slike koje će vam to nadoknaditi. Poželjno je da imate okrugli ili ovalni sto. Ako organizujete večeru koja je vezana za posao, bilo bi poželjno da imate dekoraciju na stolu zlatno – crvene boje.
Kada sedate, tokom večere nemojte da vam vrata budu iza leđa, ako ne može drugačije, postavite paravan.
Poželjno je imati ogledalo u trpezariji, jer ono što se ogleda u njemu to se i duplira, a u ovom slučaju to je obilje hrane na stolu. Zato je dobro da je na trpezarijskom stolu uvek puna činija svežeg voća.
Generalno čišćenje kuhinje, podražumeva da je očistite od vrha do dna, rastvorenom morskom solju u činiji vode (možete da dodate jabukovo sirće u vodu). Zatim okadite prostor krečući se u pravcu kazaljke na satu (izbor biljaka ili tamjana je vaš), a nakon toga upalite mirisni štapić za harmoniju i opuštanje, kako biste prostor “napunili” pozitivnom energijom.Potrudite se da sve stvari u kuhinji reorganizujete drugačije nego što su stajale- samo su neki od brojnih saveta Sandre Drinčić koje je otkrila u knjizi “Pročišćenje prostora”.

POKRENITE ENERGIJU

Jedno od osnovnih pravila Feng Shui & Space Clearing-a je da dobra energija ne može da se akumulira ako u prostoru postoji nered. Ako pokušavate da uradite vaš dom ili poslovni prostor po Feng Shui- u koji je prljav ili natrpan nekorišćenim stvarima i pun je nereda, nikakve rezultate nećete postići.

Sve nepotrebne stvari u bilo kom delu prostora treba rasčistiti: rešiti se polomljenih stvari, poklona koji nisu dragi, nepotrebnih papira, starih novina, nezavršenih radova, nagurane stvari presložiti.
Kad sredite prostor kod ulaznih vrata otvoriće vam se nove mogućnosti (poslovne ponude i putovanja). Stanje u kojem se nalazi kuhinja odražava se na zdravlje (stanje jetre) i blagostanje (količinu prihoda). Spavaća soba opisuje zdravlje (dobro disanje) i partnerske odnose, a hodnik zdravlje (cirkulacija, vene, arterije) i odnos među članovima porodice. Kad rasčistite nered i očistite prostor, posmatrajte pozitivne promene koje će početi da se dešavaju brzo, počev od zdravlja, preko ljubavi, posla pa do finansija.

Knjige feng shui stručnjaka Sandre Drinčić možete poručiti ovde:


Cena knjige „Feng Shui tajne za poslovne prostore“ je 1200 dinara + PTT troškovi
Cena knjige „Feng Shui tajne za uspešno poslovanje“ je 1200 dinara + PTT troškovi
Cena knjige „Feng Shui tajne pročišćenja prostora“ je 1000 dinara + PTT troškovi
Cena knjige „Feng Shui tajne uređenja prostora” je 1000 dinara + PTT troškovi
Cena knjige „Feng Shui tajne za ljubav” je 1500 dinara + PTT troškovi
Cena knjige „Feng Shui tajne za novac” je 1800 dinara + PTT troškovi
Cena knjige “Feng Shui tajne za srećan dom” je 1288 dinara + troškovi dostave

Isporuka na teritoriji Srbije 
  Zen bašta opušta um i dekoriše radni i životni prostor


  Uređenje spavaće sobe po feng shui-u
  Kako urediti kancelariju direktora i unaprediti poslovanje?
  Kako stepenište može da nam blokira lični i poslovni uspeh?
  Uticaj prostora na poslovni uspeh
  Feng shui kao stil života
  Stvorite harmoniju u domu uz pomoć lavande
  Gde (ne)treba postavljati ogledala?
  Uticaj prostora na zdravlje, život i uspeh čoveka
  Čišćenje emocija- Tehnika koja umiruje i leči um i telo
  Opasno je igrati se energijom
  Feng shui istine i zablude- Žaba ne donosi novac, slon ne priziva sreću

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  U dnevnom boravku Ustanove za pružanje dnevnih usluga socijalne zaštite…

  You cannot copy content of this page