BG online

ZDRAVLJE

Eucerin savetovališta o dijabetesu i alergijama

Jedna od osnovnih uloga kože jeste da štiti telo od spoljašnjih uticaja. Prirodni mehanizmi koji postoje u koži prilagođeni su toj ulozi, ali pod uticajem raznih spoljnih i unutrašnjih faktora, među kojima su genetika, ravnoteža vode u telu, pušenje, hormonski uticaji i razne vrste metaboličkih oboljenja, barijerna uloga kože može biti oslabljena. Tada joj je neophodna dodatna, specijalno formulisana nega.
Podaci najnovijih istraživanja i prakse potvrđuju da izazivači alergija tipa 1 (disajnih puteva) u značajnoj meri u organizam dospevaju preko kože. Rezultati istraživanja i prakse, takođe pokazuju da neadekvatna nega suve kože koja je posledica dijabetesa, može dovesti do nastanka bolnih pucanja i infekcija kože koje je veoma teško sanirati.
U formulaciji preparata namenjenih nezi kože osoba koje pate od alergija tipa 1 ili suve kože koja je posledica dijabetesa Eucerin® primenjuje saznanja koja su produkt duge tradicije kliničkih istraživanja i ispitivanja sprovedenih u bliskoj saradnji sa farmaceutima i dermatolozima.Farmaceutska savetovališta za borbu protiv dijabetesa i Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija koja su trenutno aktivna u odabranim apotekama ZU Apoteka Lilly Drogerie, osobe sklone alergijama tipa 1 ili osobe koje pate od suve kože koja je posledica dijabetesa, mogu dobiti savete o svim aspektima prevencije ovih oboljenja, kao i pravilnoj nezi kože u cilju ublažavanja i preveniranja i jačanja njene barijerne funkcije.

• Tokom rada Farmaceutskih savetovališta za borbu protiv alergija od 21.aprila do 30.septembra, svi koji pate od alergija imaju mogućnost da, pod posebnim uslovima, nabave jedan od preparata iz Eucerin PH 5 linije: kremu za lice, losion za telo, ulje za kupanje ili losion za pranje.
Istraživanja su pokazala da razni aktivni sastojci, mahom prirodnog porekla, mogu dokazano smanjiti osetljivost kože, ojačati njenu zaštitnu ulogu i tako smanjiti prodor alergena. Pre svega to su deksapantenol, glicerin i pH5 citratni pufer. Upravo ove sastojke sadrži Eucerin® pH5 linija koja objedinjava sve preparate potrebne za negu i higijenu osetljive kože, kao i tretman specifičnih potreba.

• Tokom rada Farmaceutskih savetovališta za borbu protiv dijabetesa od 1.maja do 31.avgusta, osobama obolelim od dijabetesa omogućeno je da, pod posebnim uslovima, ostvare popust na kupovinu Eucerin® Kreme za zaštitu od sunca za lice SPF 50+ i Eucerin® Losiona za zaštitu od sunca za telo SPF 50+, formulisanim prema potrebama njihove kože.
Formulacija ova dva preparata sadrži likokalkon A , moćni antioksidant koji štiti ćelije kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, dok krema za zaštitu lica od sunca sadrži i gliciretinsku kiselinu koja podržava postojeće mehanizme obnove DNK ćelija.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
U DOBROM DRUŠTVU SVE JE LAKŠE Osnovu Čigotine škole zdravog…