BG online

Vesti

Kampovanje u sred zime

Kvalitetno provedeno vreme tokom zimskog raspusta u Equilibrio jezičkom kampu

Istraživanja su pokazala da deca kojoj se posvećuje dovoljno pažnje izrastaju u samouverene i sposobne osobe. Ali, usled brzog života punog obaveza, svakodnevnih uspona i padova, nismo uvek u mogućnosti da im posvetimo maksimalnu pažnju. Tako je i tokom školskih raspusta, kad najmlađi najčešće vreme uglavnom provode ispred računara ili televizora. Boravak u zatvorenom prostoru, animirani programi i neprikladni multimedijalni sadržaji ne utiču dobro na njihovo odrastanje, a roditelji se neretko u svemu tome osećaju bespomoćno.
Bojana Đuric – Educational Team Manager & Quality Supervisor EQUILIBRIO Zimskog jezičkog kampa, kaže da u njemu osnovci stvaraju uspomene koje se pamte. Ovde oni na zanimljiv način, kroz kreativne radionice, vesele igre, jezičke pričaonice, izlete i posete muzejima usavršavaju engleski jezik, stiču nova poznanstva i snažno samopouzdanje.
Kako je koncipiran ovogodišnji EQUILIBRIO Zimski jezički kamp za osnovce i kakve aktivnosti očekuju polaznike?
-Kao i godinama unazad, program Zimskog jezičkog kampa 2019. ostaje veran svom konceptu. Kamp traje nedelju dana (radnim danima od 9h do 17h) i obuhvata kako nastavne aktivnosti u učionici, tako i vannastavne aktivnosti napolju (u zavisnoti od vremena), posete muzejima, kreativne radionice itd. Naša druženja su detaljno osmišljena i isplanirana tako da deci pružimo nezaboravno iskustvo, tokom kojeg će srušiti jezičke barijere i konačno, sa samopouzdanjem,  progovoriti engleski jezik. Pored interaktivnih aktivnosti koje doprinose boljem vokabularu i savladavanju gramatičkih prepreka, kamperi će iskazati svoju kreativnost, ali i brojne talente tokom kreativnih radionica, disko obračuna, kvizova znanja i takmičenja u nesvakidašnjim disciplinama.
Šta je to što najviše privlači pažnju polaznika, u čemu najviše uživaju?
-Svaki dan je osmišljen tako da predstavlja novu avanturu koja sa sobom nosi brojne jezičke i kreativne izazove. Polaznici EQUILIBRIO Zimskog jezičkog kampa pre svega uživaju u komunikaciji na engleskom jeziku. Usvajanje i usavršavanje engleskog jezika po EQUILIBRIO metodi je zabavno i čini da dete zavoli strani jezik. Aktivnosti na kampu su osmišljene sa ciljem da kamperi aktiviraju svoje pasivno znanje, obogate svoj vokabular i oslobode se u komunikaciji na stranom jeziku. Podjednako uživaju kako u nastavnim, tako i u vannastavnim aktivnostima, budući da su one prilagođene njihovom uzrastu i interesovanjima.
Kakav napredak su nakon boravka na ovom kampu napravili kamperi kada je reč o znanju jezika, ali i o stečenom sampouzdanju?
-S obzirom na naše višegodišnje iskustvo u radu s decom, konstantne obuke i usavršavanje tima naših profesora, kao i EQUILIBRIO metod čija primena daje neverovatne rezultate, napredak kampera je za nas sasvim realan i očekivan. Kad vidite osmeh i zadovoljstvo na licima kampera, ali i njihovo samopouzdanje koje je pobedilo stidljivost i strah iskazan tokom testiranja pre samog početka kampa, onda zaista znamo da radimo pravu stvar. Zahvalnost i pohvale roditelja upućene našem timu daju nam dodatni elan da budemo još bolji. Na kampu deca shvate da postoji i zanimljiviji način za učenje jezika, pa se neretko dešava da nastave svoju započetu jezičku avanturu na našim polugodišnjim i godišnjim kursevima.
Tema EQUILIBRIO Zimskog jezičkog kampa 2019. je putovanje oko sveta za nedelju dana. Kako će to putovanje izgledati?
-Naša ideja je da kampere pripremimo za snalažnje na aerodromima širom sveta. Svaka učionica predstavljaće jednu od svetskih destinacija koju će kamperi moći da posete, a mi  želimo da ih pripremimo za sve protokole koji ih očekuju na aerodromu, kao što su: pasoška kontrola, izlaz na gejt, ponašanje u avionu… . Kamperi će imati priliku i da se oprobaju u ulogama pilota, kopilota, stjuardesa itd.
Šta će se dešavati na kreativnim radionicama?
-Na kreativnim radionicama ove zime kamperi će svoju maštu i kreativnost iskazati tokom izrade maketa aviona od kartona, plastičnih flaša i brojnih drugih materijala. Za najtalentovanije kampere uvek obezbedimo posebne nagrade i priznanja, reviju modela i slično.
Gde je lociran EQUILIBRIO Zimski jezički kamp i da li planirate da kampere vodite na još neke lokacije?
-Zimski jezički kamp za osnovce održava se na dve lokacije u Beogradu: Novi Beograd – Belville i Stari grad – Dorćol i to u dve smene tokom zimskog raspusta. Shodno temi kampa ovogodišnji izlet kome se kamperi već raduju je poseta Muzeju vazduhoplovstva gde će se uz pomoć stručnih vodiča upoznati sa zanimljivim istorijskim činjenicama o vazduhoplovstvu i to na engleskom jeziku. Obići će stalnu postavku muzeja, a onda će imati priliku da se upoznaju i sa pravim simulatorom letenja koji se koristi za obuku profesionalnih pilota.
Šta će se dešavati u multimedijalnim učionicama Jezičkog centra EQUILIBRIO KIDS?
-Naše savremeno opremljene multimedijalne učionice pretvorićemo u bioskope i uživati u gledanju filmova uz kokice. Tokom disko obračuna, učionice će biti naši podijumi za igru ali i mesta gde će kamperi pokazati svoj pevački talenat tokom karaoke obračuna.

Sve informacije o EQUILIBRIO Zimskom jezičkom kampu 2019. roditelji mogu naći na sajtu: www.jezickikamp.com ili 061 26 10 328 ili 011 77 00 699
Ukoliko želite, možete se prijaviti već sada klikom na: www.jezickikamp.com/prijava/

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Satnica, lokacije ispisak novih naslova U petak 14. decembra od…