BG online

Hrana & Recepti

Emisije o kuvanju koje se ne propuštaju

Tokom septembra 2018. ljubitelji kuvanja i kulinarskih specijaliteta na televiziji “24h Kitchen” imaće priliku da uživaju u novim emisijama svetskih majstora.

Nešto slatko

Vrhunski kuvar Pavel Pavlov obožava da putuje i eksperimentiše. Karijeru je započeo u Bugarskoj, a svoje kulinarske veštine usavršio na nekoliko mesta u Evropi i Americi. U emisiji “Nešto slatko: Pavel Pavlov”, Pavel će podeliti sa gledaocima recepte i tehnike kuvanja važne za pripremu nekih od njemu najukusnijih slatkiša. Pavlov smatra da svaka osoba sama treba da pronađe balans za savršen dezert. Sve što vam je potrebno jesu malo entuzijazma, oko za detalje i kap znanja koje će Pavel sa vama rado podeliti.

© 2018 24KITCHEN All Rights Reserved

Kako se priprema kebab?

Emisija “Ukusi Istanbula” Toma Ejkena počinje sa emitovanjem 14. septembra i imaćete priliku da uživate u društvu ovog izuzetnog britanskog kuvara četvrtkom od 13h.Tom Ejken nedavno je otvorio restoran u Istanbulu. Sada želi bolje da upozna lokalnu kulturu i tradiciju i da nađe najbolje začine i sastojke. Tom vodi gledaoce na kulinarsko istraživanje Istanbula, u kojem sreće brojne lokalce koji dele svoje znanje i umeće kuvanja. Tokom svojih putovanja, naći će se u raznim situacijama poput kuvanja na malom ribarskom brodiću usred Bosfora. Duboko u vrelini zemljanih peći Toma, ali i gledaoce, obliće znoj dok se pravi čuveni kebab. Na kraju svojih istraživanja, Tom će se vratiti u kuhinju kako bi sastavio sopstvene recepte po ugledu na ljude koje je sreo na putovanjima.

© 2014 National Geographic Partners, LLC. All rights reserved.

Hrana i putovanja

Džejmija Olivera gledaćete od 24. septembra, ponedeljkom u 13h u emisiji “Džejmi u Italiji” u kojoj će biti reči o hrani i putovanjima. Džejmi Oliver odlazi u potragu za najboljim kućnim kuvarima Italije, kako bi nam pokazao najlepše obroke koje možemo da spremimo u sopstvenom domu. Džejmi voli Italiju, njen krajolik i naravno njenu hranu. U ovom serijalu Džejmi i njegov prijatelj i mentor Đenaro Kontaldo putovaće daleko od osunčane Sicilije do snežnih Alpa, kako bi upoznali zvezde italijanske kuhinje, majke i bake Italije koje su usavršile recepte prenošene s kolena na koleno. Nakon što je prošao obuku strogih ali finih baka, Džejmi će pokušati da doda svoj pečat nekim od najukusnijih italijanskih jela. Od fenomenalnih pasti i prelepih morskih plodova do ukusnih pečenja i savršenih pudinga, Džejmi će od vas napraviti prave italijanske kuvare.

Bill’s Kitchen – Nothing Hill © 2013 Furneaux & Edgar

Bilova kuhinja – Noting Hil premijerno će biti emitovana od 20. septembra, a prikazivaće se četvrtkom od 13h. Australijski kuvar i vlasnik restorana Bil Grejndžer koristi svoj ležeran način kuvanja prilikom pripreme porodičnog obroka, kako bi pokazao da dobar ukus ne mora da ide nauštrb vremena. Poznat po svom veselom i brzinskom pristupu kuvanju Bil je oduvek verovao da se ukusan obrok može spremiti bez prevelike pompe. Njegov ležeran pristup ne pokušava da pokvari ukus radi uštede vremena. Kuvanje je zasnovano na načinu kako ljudi jedu hranu svakodnenvo. Nakon što se preselio u London iz Sidneja sa svojom porodicom, Bil postaje deo rastućeg ugostiteljstva u srcu Noting Hila.Zbog ljubavi prema otkrivanju novih sastojaka i novih metoda kuvanja, Bila inspiriše raznolikost hrane koju pripremaju ljudi na ulicama Londona iz svih krajeva sveta. On pokušava da tu inspiraciju prenese na svoj način kuvanja u kući. U ovoj emisji usredsređenoj na hranu koja se odmah jede, kuvar pokazuje da sa samo malo svežih sastojaka i malo mašte, život može postati ukusniji.

Majstorije ukusa

Nove epizove “Majstorije ukusa sa Garijem Mehiganom” prikazivaće se četvrtkom od 13h. Gari Mehigan zna šta je dobra hrana. Ovaj australijski kuvar koji je rođen u Engleskoj obučavao se u Konotu u Londonu i radio je u nekim od najboljih restorana u gradu pre nego što je otvorio sopstveni restoran. On je i sudija u emisiji „Master Chef Australia“. U ovoj novoj seriji je putovao u Indiju da bi proslavio svoju ljubav prema indijskoj kuhinji i da bi usput pripremao neka nova živopisna jela. Sa humorom i otvorenošću kao zaštitnim znakovima, Gari se uputio u posetu nekim od najboljih restorana u Mumbaiju i Delhiju, istražujući njihovu mešavinu ukusa i učeći o širini njihovih veština i sastojaka koji se koriste u savremenoj indijskoj kuhinji. On se takođe susreće sa nekim od najčuvenijih indijskih kuvara, među kojima su Atul Kočar, Ranvir Brar i Tomas Zakarias, i sa njima priprema niz ukusnih jela. Na kraju svake epizode, Gari je u svojoj kuhinji gde smišlja novo standardno jelo za restoran koje gledaoci mogu da pripreme kod kuće. Svako jelo će biti inspirisano ljudima koje je sreo i mestima koja je posetio i on će ga staviti na probu tako što će pozvati lokalnog kuvara, slavnu ličnost, a možda čak i bolivudsku zvezdu, da dođe i uživa sa njim u njegovoj kreaciji. Gari je takođe i jedan od „vikend momaka“ zajedno sa Manuom Fildelom („Put oko sveta sa Manuom Fildelom“, „Moja Francuska sa Manuom“, „Momački vikend“) i Ejdrijenom Ričardsonom („Tajni svet mesa“, „Momački vikend“).

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

KupiKupi.rs
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Tehnike koje povećavaju imunitet za život "Srećna i samopouzdana deca…