BG online

News

Emir Kusturica u borbi za prave vrednosti

PETI FESTIVAL RUSKE MUZIKE „BOLЈŠOJ“

Od 13. do 15. jula, u nacionalnom parku „Mokra Gora“, održaće se peti festival ruske klasične muzike „Bolјšoj“, pod pokrovitelјstvom kompanije „Gasprom njeft“.
U takmičarskom delu ovogodišnjeg festivala učestvovaće više od 60 mladih talenata iz Srbije, Republike Srpske i Rusije. U okviru kulturnog dela programa, na festivalu će i ove godine nastupiti zvezde savremene muzičke scene – violinista Roman Simović, mecosopran Milijana Nikolić, violončelista Justus Grim i violinstkinja Tatjana Samuil.

Drugog festivalskog dana publika će moći da uživa u svetskoj premijeri nastupa klavirskog kvinteta Romana Simovića, posebno oformlјenog povodom petog, jubilarnog Bolјšoj festivala. Takođe, u programu ovogodišnjeg festivala je i koncert simfonijskog orkestra „Bolјšoj“, pod dirigentskom palicom maestra Srbolјuba Dinića.
-Ovaj festival je postao ozbilјna kulturna tačka na mapi Srbije. Pađen je i nastavlјa da radi i da živi zajedno sa svojom ruskom braćom. Jedan festival kao što je Bolјšoj u vremenu u kojem živimo, predstavlјa pravu vrednost. – izjavio je osnivač festivala, reditelј Emir Kusturica. -Danas sve što se dešava mora da ima populističku dimenziju i demokratija koja se skriva iza populizma jedino to traži a kad se politička saglasnost traži, onda traži takođe da budemo populisti. Međutim, ovde ima jedan odstup. Ovde se radi o jednom festivalu u kome pristojni broj lјudi dođe, a isti taj broj lјudi predstavlјa i publiku jer se radi o mladim talentima, koje mi udomimo, koji dođu ta tri dana i tamo se sretnu sa velikim autorima i pokažu šta znaju.
Kao i prethodnih godina, zvezde festivala će održati majstorske kurseve mladim talentima.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
SNAŽAN BEZBEDNOSNI KONCEPT U svom najnovijem ocenjivanju nivoa bezbednosti Euro…