fbpx

BG online

ODMOR I PUTOVANJA

Eko Park Beograd u podnožju Avale

Čist vazduh, organska hrana, životinje koje vam jedu iz ruke i prelepa priroda

U podnožju Avale na samo petnaestak kilometara od centra Beograda otvoren je prvi Eko Park Beograd, jedinstveno eko organsko imanje koje se prostire na 7 hektara zemlje ( naselje Beli Potok).
Eko Park Beograd čine jezero, brojni potočići, viseći most, više od 900 sadnica različitog voća, preko 1000 čokota grožđa, mini zoo vrt, volijera sa ukrasnim pticama, restoran sa odabranim specijalitetima iz organske bašte, dve otvorene i jedna zatvorena igraonica za decu.

Mladi roditelji četvoro dece želeli su da svoju decu i prijatelje udalje od gradske gužve i tehnologije i sa tom idejom je nastao Eko Park Beograd, iz potrebe da se u urbanoj sredini vratimo prirodi, organskoj proizvodnji, kontaktu sa zemljom i životinjama.

Pre tri godine je urađena prva kontrola i započet proces sertifikacije organske biljne proizvodnje, a u februaru 2017. je Centar za ispitivanje namirnica kao sertifikaciona kuća dodelila ovom poljoprivrednom gazdinstvu organski status.
Prva setva, sa netretiranim semenima sprovedena je na proleće 2017. godine, kao i podizanje voćnjaka. Sa prispećem proizvoda ostvareni su svi uslovi za dobijanja sertifikata. Krajem 2017.godine organska proizvodnja proširena je na organsku stočarsku, uveden je podmladak koza, mali jarići kao i trodnevni pilići.
Organska proizvodnja je proširena na stočarstvo, a Eko park Beograd je dobio i sertifikat za organska jaja.

U EkoParku Beograd možete otkriti organski vinograd, ubrati organske paradajz ili jagode, uživati u igri pored vode, rekreativnom jahanju ili pecanju sa porodicom ili prijateljima, šetati po šumi u kojoj žive srndaći. Igra sa domaćim životinjama, boravak na otvorenom, žubor potočića, cvrkut ptica, uz organske gastronomske zalogaje učiniće da Eko Park Beograd postane mesto na koje ćete ići kad vam je potrebno da se brzo i lako regenerišete, napunite energijom, vratite sebi i svojoj istinskoj prirodi postajući osetljivi na lepotu, svesniji prave mere stvari.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
KAKO OPROSTITI I PRIHVATITI PROŠLOST? "Da ste oprostili drugima znaćete…
error: