BG online

News

Džez u klubu SOUL Society

Koncert Schime Trio + 2

Autorski džez bend Schime Trio nastupiće u subotu 13. januara u klubu SOUL Society – stari Bitef. Prvi album „Do You Really Wanna Play?“ (Metropolis, 2016) doveo ih je do bine Beogradskog džez festivala. Probrali su fantastične komentare domaće i međunarodne kirtike i publike, nakon čega su usledile recenzije u dva najpoznatija džez časopisa na svetu – DownBeat i AllAboutJazz.
Schime Trio predvodi saksofonista Luka Ignjatović (profesor na džez odseku FMU), kontrabas je pod šakama Borisa Šainovića (najaktivnije mladi kontrabasista domaće scene) a bubanj Peđe Milutinovića ( član Vasil Hadžimanov Banda). Trio se oslanja na zvuk pedesetih i šezdesetih, negujući kvalitetnu interakciju i nadahnute instrumentalne deonice trojice članova, a u tome im se pridružuju još dvojica muzičara- saksofonista Rasto Obradović i klavijaturista Sava Miletić.
Rastko svojom muzikom upotpunjuje srpsku muzičku scenu, ali i norvešku gde je i završio svoje studije džeza. Sava Miletić svoj zvuk donosi sa univerziteta Grac, ali i iz Nemačke Švajcarske, SAD, Indonezije, Balkana gde je imao čast da svira sa izvanrednim muzičarima poput David Murray, Luis Bonilla, Don Menza, Howard Curtis, Uwe Plath, Joris Dudli, Christian Havel, Bastian Stein, Jure Pukl, Dušan Novakov, Anđelko Stupar, Janko Novoselić i mnogim drugima.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Ugađate li drugima da bi vas prihvatili i voleli? Savremeni…