BG online

Sajam automobila
Vesti

Dr Nele Karajlić “drži čas” na Beer Festu

Povratak velikog dečaka rokenrola

Prvim nastupom u Beogradu posle 20 godina kao frontmen jednog od najomiljenijih ex Yu bendova “Zabranjeno pušenje”, dr Nele Karajlić će 16. avgusta u 21.30 časovanakon mnogo godina ponovo pevati neke stare dobre hitove Zabranjenog pušenja.
-Na ovom koncertu predstaviću “čitavog Neleta” i onog iz “Pušenja” i onog iz benda “No smoking orchestra”, kao i nešto novo što će biti iznenađenje za publiku. Biće to, uslovno rečeno, putovanje kroz vreme, dr Nele Karajlić vam predstavlja sebe na spektakularnom povrataku pred 120 000 ljudi- najavljuje poznati muzičar. -Ja ću ponuditi dobru muziku, Beer Fest pivo, a publika neka vidi kako da se zbliži- poručuje u šaljivom tonu i dodaje da je Zabranjeno pušenje uvek imalo tu snagu da nasmeje, ali i da publika zaplače.
Legendarni roker višegodišnje odsustvo sa muzičke scene prekinuo je nedavnom turnejom po Kanadi i SAD, a na pitanje kako je ponovo pevati hitove pred publikom, kaže da je osećaj kao da peva potpuno nove stvari.
-Tih dvadeset godina pauze je u meni probudilo dečaka, jer je meni bilo neopisivo veselje da ponovo pevam te pesme u Torontu i Čikagu. Zanimljivo je kako one i dan danas “rade”, svaka stvar je legla na svoje mesto i ono što je meni bilo najdirljivije je da su se na tim koncertima pojavili gledaoci koji se nisu ni rodili kada sam ja prestao da pevam. Zanimljivo je kako vidiš te klince, na koji način oni primaju nešto što je napisano u drugom univerzumu, drugom vremenu, što znači da su pesme same po sebi katalizator energije koji im dozvoljavaju da ostanu same bez vremena i prostora, jer niko “Pušenje” ne sluša kao deo nekog vremena, kada je odsviraš izgleda kao da je napisana preključe”.
Ono što publika može da očekuje na predstojećem koncertu na Belgrade Beer Festu, kako kaže Nele je energija nekog ko se daje svake sekunde “to mi je umalo došlo glave, a on što je sigurno je da sam sada još gori”, što je najbolji poziv svima koji su spremi da i ovog leta dožive spoj nezaboravne atmosfere, najbolje muzike i vrhunskog piva.
-Oprobao sam različite umetničke forme, ali ne postoji veće uzbuđenje za nekog umetnika od izlaska na binu, nijedna vrsta umetničkog izraza ne nosi sa sobom katarzu koju ima pevač ili muzičar kada izađe na scenu. Svakodnevno mi ljudi prilaze i govore jednu te istu rečenicu: “Da li vi znate da sam uz vašu muziku odrastao?”. To je neki dug njima, da oni vide kako te stvari koje imaju vanvremensko obeležje i energiju izgledaju kada se izvode uživo.

Belgrade Beer Fest se ove godine održava od 15. do 19. avgusta na Ušću.

Foto: Mila Zlatanović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Predavanje Mirjane Gomilanović u Madlenianumu   Konferencija za lični i profesionalni…