fbpx

BG online

Vesti

Digitalizacija putne industrije

Bookirajte online, platite fakturom

Od kompanije koja je primarno bila u radu okrenuta privatnim licima “Dib” je napravio ogromnu ekspanziju i omogućio kompanijama i biznis klijenteli organizovanje kompletnih putnih usluga. Kompanije sad mogu da koriste Dib Travel onlajn platformu kako bi njihovi zaposleni mogli da bukiraju hotele, letove i događaje da sve to plate na vrlo praktičan način – jednom mesečnom fakturom.

Dib Travel tim

Upravo ova kompanija je prepoznala potrebe tržišta za digitalizacijom putne industrije u Skandinaviji i Srbiji, koje su među prioritetima za Dib.
-Naš cilj je da inovacijama i razvojem naše IT platforme i organizacije postanemo globalni brend u putnoj industriji koji će moći da se nosi sa gigantima Silikonske doline- rekao je Zdenko Jevtić iz Dib Travel-a.-Verujem da su kompetentni IT stručnjaci ključni faktor za postizanje ovog cilja i to jeste jedan od osnovnih razloga zašto se naš IT razvoj primarno obavlja u Srbiji. Sa snažnom tradicijom u naučnom i elektrotehničkom području, Srbija ima programere koji su među najboljima u regionu, a volim da mislim da Dib Travel kao poslodavac, može i njima puno toga da ponudi. To je izazovan posao koji je u isto vreme i vrlo nagrađujući. Mi smo jedna od retkih kompanija u Srbiji koja, koristeći najnovije tehnologije, razvija tako veliku inhouse IT platformu. Kako je naša ambicija da se u narednim godinama plasiramo globalno, naša platforma mora biti merljiva, održiva i pre svega orijentisana ka korisniku – zbog čega ćemo nastaviti da ulažemo u ambiciozne IT-evce u Srbiji koji žele da budu deo naše priče! Za uzvrat im nudimo odlične uslove za razvoj karijere, mogućnost da rade internacionalno i još mnogo toga- kaže Jevtić.
Uverenja Zdenka Jevtića dele i zaposleni u kompaniji. Tako Tijana Stijović , Scrum Master/IT project menadžer.
-Pridružila sam se Dib timu u martu ove godine. Ovo je dinamična, agilna i izazovna sredina. Konstanto radimo na unapređivanju načina rada i ulažemo mnogo napora u stvaranje tehnologije orijentisane ka korisniku. Ovakvim pristupom možemo brzo uočiti a zatim i zadovoljiti nove potrebe naših klijenata. Na dobrom smo putu sa našim DevOps planovima da ispunimo kako naše kratkoročne tako i dugoročne ciljeve poslovanja.
I Tijanin kolega Nemanja Savić ima slične stavove:
-Ja radim kao QA/Tester, što mi je omogućilo da radim u dva sveta. S jedne strane, moram da razumem tehnički deo aplikacije, dok sa druge strane moram da se stavim u ulogu krajnjeg korisnika da bih mogao da razumem kako će klijenti interreagovati sa aplikacijom. Dib podržava inovativnost, tako se na primer, novi alat za automatizaciju testiranja, koji sam samostalno predložio, trenutno procenjuje.

Foto: Patrik Bergstrom

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Koji je vaš Plazma ritual? Plazma je već više od…
error: