fbpx

BG online

Intervjui

Ne planiram da odrastem (Dejana Milović Buha)

U razdraganoj “Dejaninoj radonici” svakog radnog dana slušaoci Radija Laguna na frekvenciji 93,7 mhz, druže se sa šarmantnom voditeljkom čiji je glas već duže od dve decenije jedan od najomiljenijih i najslušanijih u urbanim beogradskim medijima. Dejana Milović Buha uvek na radiju zvuči veselo i raspoloženo. Otkrila nam je kako izgledaju i oni drugi, njeni ne tako radosni dani.
-Vesele sam prirode, tako da malo toga može da me baci u bedak. Kad se to ipak dogodi, onda delim svoja osećanja sa slušaocima, ništa ne prikrivam.Ta razmena emocija je veoma bitna i zahvaljujući tome iznova dobijam odgovor da ima smisla baviti se ovim poslom.
Zašto su putovanja lekovita?
-Putujući dobijamo širinu, zato su važna. Možeš da pročitaš hiljadu tekstova i knjiga o nekom gradu, ali tek češ da ga doživiš u pravom smislu kad dođeš u isti. Meni je samo važno da pređem granicu, pa onda gde me put odnese. Amerika je destinacija kojoj se vraćam ne tako često koliko bih volela, kao i Engleska. Uglavnom planiram putovanja u odnosu na turneju meni omiljenog benda ili izvođaca, da se spoji lepo i lepo.
Zašto je rad na radiju lepši od voditeljskog posla na tv-u?
-Na radiju nema stega, u svakom smislu, od tesne košulje preko teške šminke do nametnutih sagovornika. Na radiju radim sama,više ni tonaca nema. Naravno, na radiju ne možeš da se “izvučeš” iz neprijatne situacije tako što ćeš da uradiš neki pokret rukom i sl. ali generalno TV i radio su neuporedive stvari.

Budi originalan, budi svoj

Kako izgleda tvoje vreme van radija i tvoj uobičajeni dan?
-Vodim decu na fudbal, klavir, obično sedim negde sama i pijem čaj čekajući ih. Nije mnogo kretivno, ali za to vreme čitam knjigu, radim na kompjuteru, posmatram ljude. To mi je zabavno. Šetam se pored Dunava, išla sam i redovno na fitnes, ali sam posustala u poslednje vreme i planiram to da ispravim.
Da li ti kažu da imas glas kao devojcica i planiraš li da “odrasteš”?
-Kažu svašta  i … ne planiram :-).
Izdvojila si se u velikoj konkurenciji ambicioznih voditelja. Kako “čuvaš” svoj glas?
-Ja sam oduvek zvučala tako kako zvučim i danas, naravno sa promenama, izmenama koje ti iskustvo donosi. Primećujem da ima novih voditelja koji bukvalno “skidaju” glasove kolega, pa i moj, što nikako ne razumem. Ako želiš da opstaneš moraš imati kakvu takvu originalnost. Ali, novo doba je donelo dosta kopija u svim oblastima. Što bi rekao Cane: Kineski Partibrejkersi!
Kakva muzika može da ti popravi dan?
-Bruce Springsteen …baš uvek.
Gde bi uvek bez razmišljanja putovala i koje knjige bi sa sobom nosila?
-Nju Jork, knjige tamo ne bih nosila, samo muziku, a mozda čak ni to. Volim da “slušam” taj grad. Volim taj osećaj, kao da se poznajemo odavno.
Na koji način radiš na sebi kako bi bila “bolja danas nego juče”?
-Stalno nešto novo učim, tu ne stajem. Takođe pokušavam da ne gubim vreme na nekim stvarima na primer ako mi se neki film ne dopadne prestaću da ga gledam, dok sam se ranije nervirala i sve do kraja pratila. Isti je slučaj i sa knjigom, predstavom, ljudima. Nemam više “životnog” vremena da ga bacam uzalud.

B.Gajić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
POGLEDAJTE INSERT IZ FILMA “ZONA ZAMFIROVA- DRUGI DEO” Svečana beogradska…
error: