BG online

Lični razvoj

Coaching emocija

Rad na sebi koji ne boli

Ako imate problem sa neizbalansiranim emocijama, nezdravim navikama, konfliktima, “pregorevanjem” na poslu, uz wingwave coaching ove simptome možete ublažiti ili otkloniti, steći novo samopouzdanje, smirenost i sigurnost. Primenom ove metode organizam se dovodi u ravnotežu, otklanjaju se stres, mentalne blokade, strahovi, dok se istovremeno podižu nivoi kreativnosti i mentalnih sposobnosti, a postiže se i emocionalna stabilnost.

Otklanjanje loših emocija i blokada

Savremeni način života, stres, nedovoljno spavanja, sećanje na neprijatne događaje ili zamišljanje nekih budućih situacija utiču na to da se loše emocije ne obrade na pravi način i ljudi se blokiraju na putu ka ostvarenju ličnih i profesionalnih ciljeva. Budući da vreme u tom slučaju ne zaleči sve rane, osoba umesto da ide napred gubi samopouzdanje uverena da nije dovoljno dobra. Ovo stanje može da se prevaziđe coaching metodom Wingwave.
Wingwave se popularno još naziva i coaching emocija jer je ovde primarno vraćanje emocija u ravnotežu. Disbalans emocija nastaje zbog emocionalnih blokada i stresova, a wingwave tehnika istovremeno umanjuje anksioznost, napetost, emocionalne blokade, oslobađa kreativne potencijale. Namenjena je osobama koje su u nekim životnim segmentima oslabljene. Pored toga, wingwave služi i onima koji žele da razviju nove obrasce ponašanja.
Milana Bošković je wingwave coach i NLP master. Ona se već deset godina uspešno bavi ovom popularnom coaching tehnikom. Milana u svom radu kombinuje i znanja iz NLP-a, bilaterarnu stimulaciju hemisfera (uvođenjem osobe u budno REM stanje), kao i kineziologiju (korišćenjem miostatičkog testa, O-ring testa sa kojim se utvrđuju uzroci neugodnih emocija, planira proces koučinga, a meri i uspešnost postignutog rezultata).
-Wingwave se preporučuje emocionalno zrelim osobama i radi se sa mentalno zdravim ljudima, a ova coaching metoda je primenjiva na sve sfere života. Često se za nju odlučuju sportisti, umetnici, poslovni ljudi, oni koji imaju strahove od letenja, zubara, pauka, pokretnih stepenica. Klijent definiše ono na čemu želi da radimo. Nakon seta pitanja dolazimo do toga šta je njegovo najveće opterećenje- objašnjava Milana Bošković.

Fokus na rešenju problema

Pomoću različitih metoda wingwave coach tokom rada klijentu pomaže da razgradi i oslobodi se sopstvenih opterećenja.
-Coaching je fokusiran na rešenje, na to kako klijent želi da se oseća i cilj koji želi da postigne. Sesije najčešće traju sat vremena, a po potrebi tokom rada  kombinujem i druge tehnike, kvantnu harmonizaciju, magic words, nlp… – kaže Milana Bošković. -Na wingwave sesijama nije potrebno da klijent govori o svom problemu ukoliko to ne želi, već ga coach vodi kroz proces bez takozvanog “duševnog striptiza”- napominje Milana Bošković.

Šta vas boli?

Mnogo je toga što ne znamo o emocijama, kaže Milana i dodaje da su emocije telesna stvar i da svaku od njih ako osvestimo možemo da identifikujemo i u telu.
-Emocije veoma utiču na zdravlje i kad dođe do zdravstvene tegobe korisno je istražiti šta je kod te osobe na emocionalnom planu ostalo nerazrešeno, da li su to tuga, bes, briga, ljutnja ili neko potisnuto ili prenaglašeno osećanje. Postoji pet osnovnih emocija: ljutnja, radost, briga, tuga, strah, a iz njih izlaze ostale emocije.

Od čega ste zavisni?

U coaching praksi do sad se Milana susretala sa različitim situacijama, klijentima koji su imali različite izazove na privatnom i poslovnom planu.
-Kod svakog oblika procesiranja, tokom koučing sesije emocionalni procesi kod kojih je nastupio neuronski zastoj počinju ponovo slobodno da teku. Strah više ne ostaje u kostima, nestaje “magla pred očima”, doživljaj nas više ne muči- kaže Milana Bošković. -Često radim sa klijentima na temu zavisnosti, na primer od slatkiša. Mnogi pregore dok previše jedu, piju, puše iako znaju da to nije dobro za njih. Zavisnost od hrane i slatkiša se wingwave metodom uspešno rešavaju, ali je veoma važno i da klijent osvesti svoje navike i ustaljene obrasce ponašanja. Potrebno je osloboditi se navike pražnjenja napetosti na pogrešan način. Kad neko ima problem sa kilažom, zgodno je da osoba razmisli šta bi radije radila umesto konzumirala hranu. Wingwave metodom razgrađujemo opterećenja u emocijama i balansiramo ih, oslobađamo mentalni prostor za nove ideje i stvaramo prostor za lakoću i druge uvide.

Test mišića koji razotkriva emocije

O – ring test je test mišića koji Milana Bošković često koristi u radu s klijentima.
-On ukazuje na sve ono što je za nas dobro ili je možda negativno, koja emocija stoji iza nekog problema. U coachingu i ličnom razvoju je važno da obratimo pažnju na ono šta osećamo. Kad primetimo da se ne osećamo dobro, uvek možemo lupkati timus žlezdu i tako podići svoju energiju- neki su od saveta Milane Bošković.
Wingwave metoda nije coaching na koji mora dugo da se ide. Često je dovoljno tek nekoliko tretmana za pun efekat. Mnogi lični razvoj i rad na sebi pogrešno razumeju, a Milana naglašava da su pre svega u svemu tome važni posvećenost i rad.
-Dobro je sebi nekad postaviti pitanje “Da li sam na dobrom mestu u svom životu?” Ako osećate da vas nešto žulja ili da ne štima potražite pomoć. Osluškujte sebe. Vi sebe jedino možete promeniti. Mene je lični razvoj vratio sebi. Nekad sam mislila da nisam dovoljno dobra, ali sam se lično uverila u to da kad osvestimo koliko možemo velikom brzinom menjamo svoj život- otkriva Milana.

Branka Gajić
Foto: Dario Konstantinović

Milanu Bošković možete kontaktirati mejlom: milanaboss88@gmail.com
FB link: Milana Boskovic coaching
Instagram: www.instagram.com/milanacoach8

Milana Bošković je NLP Practitioner i NLP Master, DVNLP, IN Berlin, Wingwave coach (Besser-Siegmund Institut Hamburg), praktičar kvantne harmonizacije, NLC coach (Gesellschaft für Neurolinguistisches Coaching). Završila je London School of Public Relations i međunarodno priznate edukacije kao što su “20 najefikasnijih coaching tehnika” i Imaginativne porodične konstelacije. Tokom edukacija i ličnog razvoja prošla je i programe “Heal your Life” metode Lujze Hej. Posle radionice Sirove ishrane i sama se uverila koliko ima smisla promeniti pogled na fizičko gorivo i probati uskladiti svoje emocije sa načinom ishrane. Takođe je pohađala časove Izvornog vaspitanja gde se upoznala i sa osnovama Su Jok terapije. Proučavala je kvantnu medicinu, homeopatiju, Bahove cvetne esencije i to su danas njeni nacini rešavanja zdravstvenih izazova. Pet godina je učesnik godišnje edukacije za Feng Shui životne i biznis tajne. Formalnu diplomu menadžera i dugogodišnji rad u banci zamenila je bavljenjem primenjenom psihologijom 21. veka.
Veruje da svaki čovek, ukoliko mu je to važno,  može da upravlja svojim životom na način koji je za njega ugodan.
Balansiran čovek-balansirana porodica-balansirano i bolje društvo i zajednica.

Tekstovi Milane Bošković:
Generalno spremanje života
Ne morate govoriti o svom problemu da biste ga rešili
Pobedite emocionalnu glad, osluškujte sebe i skinite kilograme
Tajna idealne kilaže
Telo zna istinu o nama

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Važno je imati ljubavi, a sve drugo će se dodati…
error: