fbpx

BG online

Vesti

Budite gospodar svojih misli, osećanja i emocija

Seminar o ezoterijskom istraživanju istine u Beogradu

“Sistem za ezoterijsko istraživanje Istine”, “širine, dubine i visine“ života i svesti, osnovao je pre više od 70 godina hrišćanski mistik, Dr. Stylianos Atteshlis iz Strovolosa na Kipru. Poznat je i kao „daskalos“ što na grčkom znači „učitelj“ a globalno je proslavljen kao „mag iz Strovolosa“ . Podučavao je ljude širom sveta vođen životnom vizijom da rasvetli put unutrašnjem hrišćanstvu u čoveku, pozivao je svoje slušaoce da istražuju druge vere, ali i da uđu u najveličanstvenije bašte svog „unutrašnjeg carstva“.
Pravoslavni mistik Daskalos je svoje životno delo i učenje, prema sopstvenoj volji, preneo ćerki Panayioti Theotoki-Atteshli kako bi osigurao da će se ono prenositi u izvornom obliku. Nakon njegove smrti, Panayiota je nastavila da podučava grupe na Kipru, a danas održava seminare širom sveta.

Kako raditi na sebi?

Daskalos je ohrabrivao ljude da rade na sebi u praksi, u okviru realnih života, porodica i zaposlenja, da postanu moralniji, budniji i svesniji, kroz prevazilaženje unutrašnjih i spoljašnjih sukoba. Govorio je: “Budi gospodar svojih misli, osećanja i emocija, a ne njihov rob! Smanji egoizam svoje ličnosti, voli Boga i sva ljudska bića. To je osnova zdravlja i sreće.“
Podučavao je budno opažanje, samoposmatranje i meditaciju, koji vode do supersvesnog stanja „beskonačne molitve“.
Za razliku od drugih tradicija, „Sistem za ezoterijsko istraživanje Istine“ uči da se istrajnost u duhovnom razvoju ne postiže slamanjem sebe, već uzdizanjem „današnjeg-ja“ do svog Božanskog Izvora, nudeći jasnu i konkretnu praksu kroz meditacije i molitve.

O seminaru u Beogradu 14. i 15.decembra možete se informisati mailom: prijava.za.seminar2019@gmail.com.
Više informacija o Daskalosu i Panagiotinom radu:
www.researchersoftruth.org

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
"Teški trenuci i problemi su test za brak i iskrenu…
error: