fbpx

BG online

Estetika

Brže i lakše mršavljenje uz plivanje

Izbegnite stres pred predstojeće letovanje sa kojim se susreće većina žena jer ne krenu na vreme da se bave svojim izgledom, a pri tom im je veoma stalo da lepo izgledaju u novom bikiniju.
Uskočiti u bazen, zaplivati i smršati- nova je formula za fit liniju. Plivanje je ne samo jedna od najzdravijih, nego i najdelotvornijih aktivnosti kada je mršavljenje u pitanju, što su pokazala i brojna istraživanja.

Bez promene ishrane kilogrami idu dole

Prema jednom od njih sprovedenom među 1200 ispitanika na univerzitetu u Koloradu, samo 30 minuta svakodnevnog plivanja bilo kojim stilom, dovodi do gubitka telesne mase. Rezultati su pokazali da je 87 % plivača oba pola smršalo 2 do 4 kg za 30 dana, pritom ne promenivši način ishrane, što je većinu podstaklo da nastave sa plivanjem i posle završetka ispitivanja.
Ako se pliva u dužem vremenskom periodu, rezultati su još impresivniji. Tako je univerzitet u Torontu angažovao 1700 ispitanika oba pola, koji su plivali punih 12 meseci, pritom samo 3 puta nedeljno po 30 minuta. Na kraju istraživanja, smršalo je čak 92 % plivača, od kojih je 51 % skinuo više od 15 kilograma! Nakon što je eksperiment završen, 89 % nastavilo je redovno da pliva i zadržalo je stečenu liniju, a većina je rekla da svoj život više ne može da zamisli bez omiljenog sporta.

Stop sedenju

Ovi rezultati ne treba da čude budući da je nauka odavno utvrdila da plivanjem trošimo oko 320 kalorija za 30 minuta, što je više nego što izgubimo hodanjem ili vožnjom bicikla u istom vremenskom periodu, a pritom je gotovo potpuno isključena mogućnost povreda. Angažovanje svih mišića doprinosi boljoj kondiciji, a zanimljivo je i da su istraživanja pokazala da su redovni plivači vremenom postajali aktivniji i na suvom, pa je većina počela više da se kreće i da izbegava sedenje, koje je pogubno ne samo za liniju, nego i za celokupno zdravlje.

Jeftino i lako

Plivanje vas pritom neće izgladneti kao neki drugi sportovi, ali zato će vam pružiti mogućnost da povremeno pojedete i poneku poslasticu, a da se to ne odrazi nepovoljno na liniju. Da ne pričamo o tome da na ovaj način nestaje i celulit, jer su pokreti u vodi delotvorniji od bilo koje kreme. I dok u svetu već godinama vlada prava epidemija gojaznosti, mnogima ne pada na pamet da je lek za ovo veoma jednostavan, jeftin, pristupačan, a pritom prijatan. Ako zaplivate na proleće, ne samo da ćete biti spremni za leto, već nećete želeti da se odreknete ove aktivnosti, ali ni njenih rezultata, ni tokom jeseni i zime.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Vujanski krst patrijarha Pavla Za knjigu „Vujanski krst Patrijarha Pavla“…
error: