BG online

ZDRAVLJE

Najpopularnije vežbe na svetu, od sad i u Beogradu (BODHI SUSPENSION)

BUĐENJE MENTALNE I FIZIČKE SNAGE

Kad je Khita Wyatt, pilates instruktorka i dizajnerka, doživela saobraćajnu nesreću bila je usred razvijanja novog koncepta vežbanja koje se zasnivalo na spravi koju je sama osmislila. Ta sprava je predstavljala krajnje jednostavno rešenje. sastojala se samo od par kanapa, zakačenih na plafon i gravitacije koja celu spravu stavlja u pogon. Ležeći u bolničkoj postelji sa ozbiljnim povredama koje su joj oštetile vezu izmedju leve i desne hemisfere mozga i gotovo nepokretne cele leve strane tela, Khitta je u sebi, kao mantru, ponavljala rečenicu:”Potrebno je 10000 ponavljanja da bi jedan pokret postao automatski”.
Ova nova sprava, ispostavilo se, joj je pružila mogućnost za odličnu rehabilitaciju.

Edukacija tela

Ovaj sistem i zahteva od mišiča da rade bez upravljanja mozgom. Mogućnost da stavite i ruke i noge u spravu stavlja vas u lebdeći položaj koji alarmira ceo muskulatorni sistem i telo se instiktivno brani od mogućeg pada.
Refleksni odgovor mišića jeste da zagrle kosti, da se telo instiktvo zgrči kako bi se zaštitili unutrašnji organi.
Na ovaj način bez mogućnosti svesnog uticaja na mišiće Khita je uspela da ponovo edukuje svoje telo za pokrete koje je nekad automatski obavljalo, a ovoj spravi je simbolično nadenula ime Bodhi što na Sanskritu znači Buđenje, pa je ceo njen oporavak i bio buđenje mentalne i fizičke snage. Sada je teško i primetiti da je Khita ikad bila tako ozbiljno povređena.

Aktivnost dubokih mišića

Ono što je nama u Feel Pilates studiju ova sprava donela jeste da sa što manje uputstava i objašnjenja pomognemo vežbačima da osete aktivnost dubokih mišiča CORE-a. Pored toga što smo dobili jedan veoma zahtevan trening koji svi naši članovi smatraju izazovom Bodhi predstavlja i način da se lakše savladaju pilates principi i da se potpuno promeni način na koji se neko kreće.

BODHI SUSPENSION OBUKA INSTRUKTORA

Od ove jeseni obuka za ovu čudesnu spravu dostupna je i u Beogradu, u Feel Pilates studiju. Ukoliko se bavite fitnesom imate priliku da svom repertoaru dodate jedinstven program koji je sve popularniji u svetu. Program BODHI SUSPENSION je sistem vežbi koji je osmislio edukacijski tim Balanced Body kompanije iz Sakramenta i predstavlja preciznost i pilates principe primenjene na trening suspenzije!
Kad se telo izbaci iz uspravnog položaja svi mišići stabilizatori CORE-a automatski reaguju, razvija se integralna snaga celog tela i dinamička fleksibilnost.
Bodhi ima 4 tačke suspenzije uz pomoć kojih se povećava izazov balansa, trening stabilnosti i proprioceptora celog tela je efektniji dok se u isto vreme omogućuje kreativan i zanimljiv čas. Naučite osnovni repertoar Bodhi vežbi i naučite da organizujete balansirani čas koristeći jedinstveni Balanced Body Track System.

Kurs obuhvata:
Detaljan priručnik
Upoznavanje sa Balanced Body principima kretanja koji će vam pomoći da budete sigurniji u svoje instrukcije
Balanced Body Track System će vam pomoći da lakše i brže osmislite časove
Progresije i modifikacije će učiniti da se ovaj čas može prilagoditi svima.

Bodhi je idealan dodatak Pilates repertoaru ili vašim personalnim časovima dodajući vežbe balansa, vežbe u stojećem položaju koje su korisne i izazovne za telo.
Ovaj kurs pruža instruktorima sav potreban alat da naprave različite i raznovrsne programe za grupne treninge, cirkularne treninge i privatne sesije.
Telefon za prijave: 0605009059
Kurs će se održati u Feel Pilates studiju 14. i 15. oktobra 2017.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Za pripremu ove torte koja ne sadrži štetne namirnice i…