fbpx

BG online

Intervjui

Goran Bregović- Neke pesme ne mogu da se prećute

dugme1U „Grand Casinu“ hotela „Jugoslavija“ u Beogradu, u organizaciji Croatia recordsa i Color Press Grupe održana je žurka povodom 40. rođendana “Bijelog dugmeta”. Tok prilikom predstavljeno je luksuzno izdanje „Box set de luks“ posvećeno radu ove najdugovečnije rok grupe sa prostora bivše Jugoslavije.
Tom prilikom najavljena je online aukcija na sajtu Limundo na kojoj se nalazi čak 40 ličnih predmeta članova Bijelog dugmeta. Među njima su i čuveni cilindar Željka Bebeka i gitara Gorana Bregovića. Po završetku aukcije prikupljeni novac „dugmići“ će donirati u dobrotvorne svrhe.
Pre nastupa brojnih izvođača koji su pevali hitove Bijelog dugmeta prikazan je i dokumentaran film o ovom kultnom bendu koji je i više od toga- pokret, socijalni fenomen, svakako više od rok benda. Brojni saradnici i hroničari vremena u kojem su prašili „dugmići“ pričali su o fantastičnim uspesima „dugmića“.
Čuveni novinar Goran Milić je podsetio da je po prvi put u istoriji, davne 1977. prekinut Dnevnik kako bi se reporteri uključili na koncert Bijelog dugmeta koji se održavao kod Hajdučke česme u Beogradu pred 50 000 posetilaca.Goran-Bregovic
Goran Bregović se pored toga da je dirnut pažnjom i idejom da ovaj bend bude otrgnut od zaborava u filmu osvrnuo na to kako su nastali neki od njegovih najvećih hitova.
– Ne mogu nikako da povratim taj mehanizam pomoću kojeg su izlazili iz mene ti tekstovi i te pesme koje su pisane tačno na određenu adresu- rekao je Bregović. – Većinu dobrih pesama niste mogli da prećutite, jednostavno morali ste da ih napišete.Kad smo se našli pre nekoliko godina otkrivao sam sve to ponovo i video da je tu bilo dosta solidno napisane muzike. Box set de luks je elegantan napor Croatia recordsa na čemu sam im zahvalan. Svaki čovek voli da iza sebe ostavi lep trag. Garantni rok benda je sasvim sigurno produžen mnogo duže nego što se bilo ko nadao.
dugme

© 2014 by BG online. All rights reserved

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Glumac Branislav Lečić vodi računa o svom zdravlju, osluškuje svoj…
error: