fbpx

BG online

Vesti

Biciklom protiv gužve u saobraćaju

Orange Bike Ride šesti put u Beogradu

Najmasovnija biciklistička vožnja Orange Bike Ride (Narandžasta biciklistička vožnja) kroz prestonicu Srbije tradicionalno će se održati 8. juna. Očekuje se preko 500 sugrađana koji će vožnjom promovisati bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo. Bicikilistički festival partnerski organizuju beogradsko društvo “Velograd” i Ambasada Kraljevine Holandije.
-Mladi i stari, žene i muškarci, rekreativci i trkači, biciklisti, deca, porodice, svi su pozvani da sa nama učestvuju već šesti put u vožnji kroz Beograd, koji ćemo tog dana učiniti narandžastim jer samo tako možemo prolasviti holandsku kulturu biciklizma, koju ćemo na kratko doneti i u Srbiju- izjavio je Ralf van der Zijden (Ralph van der Zijden), direktor festivala Beograd Velograd. -Zadovoljstvo nam je što su građani iz godine u godinu sve više zaintresovani za održavanje Organe Bike Ride biciklističke vožnje, što je dobar znak da se i u Srbiji bicikl kao ekonomično prevozno sredstvo koristi sve više.

Bicikl za bolje mentalno zdravlje

Ovogodišnja tema festivala posvećena je smanjenju saobraćajne gužve, naročito u centru grada, jer se biciklima može brzo i lako stići na svaku destinaciju, kao i popularizaciji svakodnevne vožnje bicikla, koja može doprineti boljem mentalnom zdravlju, smanjenu stresa, anksioznosti i depresije.
Vožnja počinje u 16h na Trgu Nikole Pašića, a završava se na Dorćol Platzu u 18:30h u festivalskoj atmosferi sa brojnim pratećim zabavnim sadržajima i proglašenjem pobednika „Like My Bike“ takmičenja. Ukoliko želite da učestvujete u takmičenju i osvojite bicikl, posetite Facebook ili Instagram stranice BeogradVelograd.
Beograd Velograd je međunarodni festival koji se šesti put održava u Beogradu. Cilj festivala je da učini Beograd bezbednijim, čistijim i srećnijim gradom kako bi se smanjio nivo buke i zagađenja. Najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji način za ostvarivanje ovih ciljeva, upravo je korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.
Festival je besplatan i otvoren za sve.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kriza sopstvene emocionalnosti Postoje ljudi koji veruju da je njihova…
error: