BG online

Roditeljstvo

Besplatne radionice za decu od 7 do 9 godina

Put oko sveta

Povodom obeležavanja 30 godina postojanja, Kreativni centar najavljuje ciklus radionica inspirisanih knjigama S decom oko sveta autorke Tatjane Rodić, u okviru kojih će deca upoznati kulture različitih zemalja. Program S decom oko sveta decu i mlade upoznaje s kulturama sveta – Evrope, Azije, Afrike, Amerike, Australije, otkriva njihove običaje, pesme, priče, njihovu muziku i jezik, igre i plesove, tradicionalnu odeću i hranu, istoriju i umetnost.
Besplatne radionice namenjene deci uzrasta od 7 do 9 godina jedna je od aktivnosti koje Kreativni centar priprema za 2019. godinu, kad se navršava trideset godina od objavljivanja prve knjige ove izdavačke kuće – slikovnice Mačka, koju je napisao Simeon Marinković, a ilustrovao Dobrosav Bob Živković, dok je pre dvadeset godina objavljena knjiga S decom oko sveta Tatjane Rodić, koju je ilustrovao Dušan Pavlić. Čitajući knjige S decom oko sveta, čitaoci kreću na putovanje kroz 40 zemalja (22 u prvoj i 20 u drugoj knjizi), upoznaju njihove osnovne geografske, prirodne, društvene i kulturne odlike i vrednosti, kao i narode koji u njima žive.

Razvijanje samopouzdanja i saosećanja

Obe knjige S decom oko sveta doživele su do danas više izdanja i omiljene su među decom, roditeljima i vaspitačima. Ono što je ključno za njihov dugogodišnji uspeh jesu neprolaznost i univerzalnost teme – pružaju podsticaj i osnovu za razvijanje otvorenog i tolerantnog duha kod dece. One predstavljaju dobar početni korak u motivisanju dece da saznaju nešto više o svetu u kojem žive i mogu da im posluže kao putokaz za njegovo razumevanje i prihvatanje bez podozrivosti i straha od drugačijih običaja, navika i verovanja.
-Učeći o drugima, deca proširuju vidike i stvaraju sopstveni pogled na svet, otvoren prema novom i drugačijem. Istovremeno ona bolje upoznaju sebe i stiču snažno osećanje samopoštovanja. Zahvaljujući tome, prijatno im je kada se nađu među onima koji su drugačiji. Kod dece se razvija sposobnost saosećanja s drugima i otklanjaju se predrasude. Suočena s njima, ona brane i sebe i druge, kao i kada se suoče s nepravednim ponašanjem- ističe autorka Tatjana Rodić, profesorka engleskog i nemačkog jezika.
Radionice će se održavati jednom mesečno u Klubu knjižari Kreativni centar u Makedonskoj 30 u Beogradu i vodiće ih autorka knjiga S decom oko sveta.
Prijave su obavezne, a više informacija o radionicama možete dobiti slanjem mejla na bookmaster@kreativnicentar.rs.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Zdrav razvoj deteta Porodični terapeut Jasper Jul objavio je knjigu…