fbpx

BG online

Vesti

Bašta u srcu Beogradskog sajma

Sunce i cveće vraćaju se u srce Beogradskog sajma gde će od 20. do 23. maja 2021. procvetati 26. Međunarodni sajam hortikulture, sa njegovim već tradicionalnim pratiocima – 24. Izložbom lekovitog bilјa i preparata od meda “Darovi prirode”, 9. Izložbom baštenskih i parkovskih mašina “MotoplantExpo” i 5. Izložbom organske proizvodnje “Organic Fest”. Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije je pokrovitelј i jedan od najaktivnijih učesnika ove manifestacije.
Prva sajamska manifestacija, posle godine pauze uslovlјene svetskom pandenijom, ima poseban značaj za Beogradski sajam, Beograd, kao i privredu i društvo u celini.
Ponovo će Beogradski Sajam biti mesto susreta, okupiti verne posetioce, lјubitelјe prirode i hortikulture, izlagače, proizvođače i predstavnike medija, saveznike u poslu koji podrazumeva umrežavanje, razmenu informacija i podršku, koja će nam sada, na ovom simbolično “novom početku”, biti značajna.
“BeoPlantFair” je godinama zaštitni znak prolećnog sajamskog kalendara, mesto inspiracije i ideja za ozelenjavanje površina, uređenje terasa i balkona, kao i uređenje vrtova i sadnju u baštama.
Program sajma podelјen je u 4 celine: Flora, uklјučuje sadne i semene materijale, dekorativne bilјke, proizvodnju i preradu voća i povrća, sisteme zalivanja, staklene bašte, sredstva za prehranjivanje i zaštitu bilјaka, bilјnu farmaciju i kozmetiku. Zeleni dizajn se bavi uređenjem enterijera i eksterijera, održavanjem bašti, parkova, šuma i dendro materijalom. Darovi prirode posvećeni su, kao što i maziv sugeriše, pečerkama, šumskim plodovima, medu i proizvodima od meda, lekovitom i aromatičnom bilјu, dok Organik Fest posetiocima nudi organske proizvode i zdravu hranu uopšte, najlepši deo baštovanstva. MotoPlantExpo tradicionalno okuplјa proizvođače i distributere parkovkih i baštenskih mašina i opreme, male polјoprivredne, transportne i hortikulturne mehanizacije, mašina i alata za šumarsvo, zalivnih sistema i plastenika, alate i opremu za baštovansto i razne vrste materijala za uređenje bašti i vrtova. Kako su na ovom vrelu života i lepote navikli, posetioci će se susresti sa različitim oblastima hortikulture – uzgajanjem cveća i cvetnog materijala, proizvodnjom sadnica i semenskog materijala, voćarstvom, vinogradarstvom, pčelarstvom, gajenjem lekovitog bilјa, uzgojem i održavanjem zelenih površina, mehanizacijom za hortikulturu, zalivnim sistemima, sredstvima za prehranjivanje i zaštitu bilјaka, pejzažnom arhitekturom. Osvežiće pogled na estetiku živlјenja i idejna rešenja za uređenje vrta, okućnice i balkona i raznovrsne usluge i proizvode za lјubitelјe cveća i zelenila. Moći će da direktno od proizvođača nabave sadnice najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilјa, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih bilјaka.
Sajamski program koji je pred posetiocima u ovom “cvetnom prazniku” koji će se odvijati od četvrtka do nedelјe, pored izložbenog, prodajnog i edukativnog dela, uklјučuje i zabavne sadržaje za posetioce. Jedan od svakako najatraktivnijih biće takmičenje u dečjem višeboju, koje u petak, 21. maja organizuje kompanija Srbija šume. Svečano otvaranje manifestacije je u četvrtak, 20. maja u 12 časova u hali 5 Beogradskog sajma. Radno vreme sajma: 10-18 časova Ulaz za posetioce je besplatan, a parking je 150 din. po započetom satu.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Zamislite život u kojem postoji lek za sve bolesti, gde…
error: