BG online

Grafima
Vesti

Za avanturiste i eko putnike

FESTIVAL AVANTURA U KANJONU REKE JERME

Da li imate dovoljno avanturističkog duha u sebi da za pet dana upoznate nepoznate predele Jerme i isprobate penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam, jogu, slackline ili zavirite u pećinu s blagom?
Prvi Adventure Outdoor festival će se održati od 16. do 20. avgusta 2017. u Specijalnom rezervatu prirode Jerma. Zamislite trougao nesvakidašnje lepote izmedju Pirota, Dimitrovgrada i Babušnice. Lokalne institucije sa teritotrije ovih opština i uz saradnju sa udruženjem Avanturistička mreža pokrenule su akcije za uređenje ovog prostora za avanturiste i eko putnike. Na Vlaškoj i Greben planini biće obeležene staze za pešačenje i planinsko trčanje, opremljeni smerovi za sportsko penjanje, uređen kamp i kroz različite avanture predstavljene interesantne outdoor aktivnosti.
Ovo je idealna prilika za aktivni odmor i provedete ga pored jedne od najčistijih reka Srbije uz svakodnevne aktivnosti i druženje sa avanturistima iz cele Srbije i regiona. Posebna pažnja biće posvećena organizaciji aktivnosti za decu koja će pored kreativnih radionica i igrica moći da isprobaju luk i strelu, spuštanje niz stenu, penjanje ili planinarenje do vidikovaca. Idealan odmor za porodicu, ali i za sve tragače za pravom avanturom.
U tom periodu biće organizovan penjački festival, ekstremno grebenarenje, planinsko i noćno trčanje sa skajranerkom Nevenom Rajković, biciklizam i ulazak u pećinu Vetrena Dupka. Za kraj dana preporučuju se svima radionice joge, slackline – hodanje na balansirajućoj traci ili open cinema i druženje uz priče sa putovanja i pustolovina. Sve aktivnosti sprovode iskusni treneri, vodiči i instruktori sa atestiranom opremom.
Prijave za festival su otvorene do 30. jula 2017. na sajtu www.neat-serbia.com.
Avanturistički festival organizuju udruženje Avanturistička mreža, JP Srbija Šume, Sportsko – turistički centar Dimitrovgrad, Turistička organizacija Pirot i Babušnica, sportski klub “Tribe” uz podršku Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Turističke organizacije Srbije.

Foto: Igor Đorđević

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
RIBLJA ČORBA NA ŠIŠANJU 30.JUNA U okviru ovogodišnje Gitarijade u…