BG online

Recepti

Zdrav doručak i „metla za creva“

Čuveni stručnjak za zdrav život i usavršavanje navika u ishrani Georgij Nazarov svoje klijente uvek podseća na to koliko je važno zaopšte zdravlje da organi za varenje funkcionišu kako treba, kao i da „zaprljanost“ debelog creva neadekvatnom ishranom dovodi do brojnih komplikacija, od povećane težine do ozbiljnih oboljenja. Veoma je važno kako ćemo početi dan, a G.Nazarov kaže da je izuzetno značajno da to bude zdravim doručkom.  Kašu koju on preporučuje naziva još i „metla za creva“ zbog svog fantastičnog načina da potpuno prirodno očisti debelo i tanko crevo.

Sastojci za kašu:

Nekoliko suvih voćki koje su prethodno bile potopljene u vodi (suve šljive, kajsije, grožđe, smokve…)
1-2 kašike pšeničnih klica
1-2 kašike mešavine sirovih semrenki susama, lana, bundeve…
Ovsene, ražene, pahuljice (po želji)
Kašika lanenog ulja

Priprema:
Pomešati sve sastojke i sa vodom napraviti kašu koju je veoma važno dobro sažvakati. Taj obrok će na neki način poslužiti kao neka vrsta „metle za creva“ postepeno skidajući naslage i omogućavajući normalan rad i peristatiku creva. Ovakav doručak po rečima G.Nazarova snabdeva organizam neophodnim sastojcima za kvalitetno funkcionisanje organizma kao što su vitamini B grupe, vitamin E, kalijum i magnezijum.  Vitamini B grupe deluju na jačanje nervnog sistema, kao i na bolju zaštitu organizma od tumora i na stabilniji šecer u krvi.  Vitamin E deluje na smanjenje ili otklanjanje neprijatnih simptoma pms-a, kao i na bolje stanje kože. Kalijum pozitivno deluje na jačanje srca i mišića, uspostavljanje ravnoteže kalijuma i natrijuma koja je često poremećena zbog korišćenja soli u ishrani. Magnezijum pomaže da se ojača nervni sistem i omogućava bolje usvajanje kalcijuma. Omega 3 i omega 6 masne kiseline iz ovog obroka delovaće na bolji rad imunog sistema, smanjenje zapaljenskih procesa, omogućiće kvalitetnije stanje zglobova, kose, kože, noktiju, kao i lakše oslobađanje organizma od štetnih masnoća.

Ovaj recet se nalazi i u knjizi G.Nazarova „Kako se najlakše ugojiti i oslabiti?“ (7 koraka do optimalne težine) koju po ceni od 700 dinara (prvi+drugi deo) možete poručiti ovde:Knjige Georgija Nazarova
1.Tajne pravilne ishrane I deo
2.Tajne pravilne ishrane II deo
3.Tajne zdravog srca I deo
4.Zdrava glava
možete poručiti  OVDE

Recept za napitak kojim se najbolje čisti jetra

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Psihologija, saveti nutricioniste, životne priče, zdravlje, ljubavne dileme, hedonizam, tehnike samopomoći, recepti... i još mnogo tema koje interesuju savremenog čoveka.
Unapredite kvalitet života uz BGonline.
Svaki dan nosi sa sobom nove izazove i priliku da nešto promenimo i .... pobedimo.
BGonline-za život sa stilom.

Copyright © BGonline 2017, All Rights Reserved.

Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Ekskluzivne fotografije i trejler Nakon velikog uspeha "Lego filma" i…