Recepti

Torta sa Plazmom i malinama (recept)

U beogradskom restoranu “Sofa” predstavljena je prva i jedinstvena knjigu recepata sa Plazma keksom- Plazma Plazmastičarnica koju je objavila Laguna.
Predstavljamo vam jedan od brojnih recepata sa neodoljivim Plazma keksom.plazmaticarnica1

Sastojci
Kora:
220 g putera
300 g mlevene Plazme
Ceđeni sok jedne narandže
Džem:
Supena kašika želatina
300g malina
5 supenih kašika šećera
1 štap vanile
Šlag:
200g krem sira
250g slatke pavlake
100g mlevene Plazme
Dekoracija
50g mlevene Plazme
Sveže malineplazmaticarnica

Vreme pripreme 1h 30 min
Želatin potopite u malo hladne vode i ostavite da odstoji. Maline, šećer i vanilu stavite u manju šerpu i kuvajte uz povremeno mešanje dok ne dobijete smesu nalik na džem. Rastopljeni želatin dodajte u džem, sve dobro sjedinite i preručite u čistu posudu u kojoj će se hladiti do sobne temperature.
Mlevenu plazmu i ohlađen puter sjediniti u multipraktiku tako da dobijete mrvičastu smesu.
Dodajte sok od narandže pa umesite testo i utisnite ga u kalup za tart sa odvojivim dnom prečnika 24cm.
Ravnomerno pokrijte dno i stranice, a zatim kalup stavite u frižider na 45 min. kako bi se kora stegla.
Na ohlađenu koru sipajte džem od maline pa stavite u frižider da se džem u potpunosti stegne.
Za to vreme mikserom umutite krem sir uz dodavanje slatne pavlake kako biste dobili čvrtst šlag.
Na kraju dodati mlevenu Plazmu, dobro izmešajte i sipajte u špric za ukrašavanje. Izvadite kalup iz frižidera i ravnomerno istisnite šlag po površini tarta.
Ukrasite tart svežim malinama i pospite mlevenom plazmom.

Nema komentara

Ostavite komentar

Prethodni tekst

Pravilna ishrana kao stil života

Sledeći tekst

Hod po snovima (Milan Đurđević)