Enterijer

Uspostavite lični i poslovni balans

TOKOVI ENERGIJE PO VAŠOJ MERI (dr Jelena Dejanovska)

Uređenje prostora može biti kao zapleteno klupče, ali i zategnuta struna po kojoj samo treba povući gudalom. Sve zavisi od toga kako pristupamo zadatku.
Ako smo kupili sofu koja nas je toliko oduševila, ali smo shvatili da se nikako ne uklapa u postojeći enterijer čim je zauzela svoje kraljevsko mesto u dnevnoj sobi, ako nismo u situaciji da previše eksperimentišemo, ako posao kojim se bavimo, pored sveg truda nikako ne daje očekivane rezultate, vreme je da se poslužimo dostupnim znanjima i konačno ipak organizujemo prostor po određenim pravilima.
dejanovska
Da bismo postigli energetski balans u prostoru, potrebno je da odredimo mnogo toga. Jedna od bitnih stvari je kvalitet energija koje prostor nosi u datom trenutku, ali i uticaj promena kvaliteta tih energija koje se vremenom dešavaju. Prvo je potrebno stvoriti osnovu koju je potom dovoljno održavati u skladu sa promenama na godišnjem nivou.DSC_6029-01-large
Kako teorija izgleda kada se realizuje u praksi možemo videti ako zavirimo u frizerski salon gde je feng šui i energetsko uređenje prostora urađeno 2012. godine. Nakon toga svake godine u vreme nastupanja promena (a to je pomerljiv datum kineske nove godine, konkretno 8. februar ove godine), u ovom salonu je urađeno renoviranje prostora u skladu sa predstojećim promenama, a zatim space clearing-energetsko čišćenje od negativnih zapisa i harmonizovanje energija u prostoru. Naravno, ovakve korekcije moguće je uraditi bilo kada tokom godine, ali je najbolje pripremiti se na vreme.
DSC_5998-01-largeDSC_5899-large
Kao i prethodnih godina neke korekcije izvedene su na simboličkom nivou postavljanjem figura, slika i drugih predmeta. Neke su pak izražene formom, materijalom ili promenom energetskih tokova. Element Drveta potreban vlasniku kako bi se povezao sa aspektima kreativnosti izražen je nijansom tirkiza koju je sam odabrao po ličnom senzibilitetu. Na drugim mestima korišćene su biljke.
DSC_5968-01-largeDSC_5985-01-large
Novina u ovogodišnjem usklađivanju je potpuni prelazak na LED osvetljenje koje omogućava podešavanja na jednom finijem nivou. Ovo se najbolje može osetiti u zadnjem delu salona, gde se atmosfera u potpunosti menja u zavisnosti od rasvete koja se koristi.
DSC_5923-largeDSC_6016-large
Veliko je zadovoljstvo pratiti rast, razvoj i napredak klijenta.
O uređenju ovog frizerskog salona kao feng shui stručnjak tokom poslednje četiri godine vodim računa, a njegov vlasnik kaže da sa svim promenama i korekcijama koje su napravljene, oseća da se njegova kreativnost i energija konstantno razvijaju. On je sada spreman da u svom uređenom prostoru dočeka godišnje promene i oseti sve benefite kada bude gudalom povukao po zategnutoj struni.

Dr Jelena Dejanovska
https://www.facebook.com/dejanovskajelena
www.feng-shui.rs
Foto: Parigros Photography
DM’s Hairlounge
Makeup Zorica Epifanić
Fotografije enterijera: Vojislav Došen

dr Jelena Dejanovska godinama je posvećena izučavanju prostora, energija i energetskom uređivanju prostora. Od 2004. godine bavi se dizajnom enterijera i usklađivanjem energija u prostoru u skladu sa Feng Šui principima.
Objedinjujući znanja o 3D prostoru, kretanju energija i njihovom delovanju, nastavila je svoje istraživanje i 2013. godine doktorirala na studijama digitalnih umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, gde se bavila izučavanjem upravo ovih pojava. Trenutno radi kao naučnik – istraživač na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
“Energetski trougao” naziv je Jeleninog doktorskog rada gde je uz pomoć digitalne animirane instalacije analiziran koncept i objašnjen metod harmonizacije energija u ljudskom organizmu. (https://fliiby.com/file/6m2k0e7x9bc). Rad je nastao kroz analizu koncepata raznih ezoteričnih učenja sa posebnom pažnjom posvećenom staroindijskom konceptu Kundalini Tantre.

 

Arhiva tekstova Jelene Dejanovske:
Isplanirajte sopstveni život
Feng shui frizure (element Drvo)
Ravnoteža i stabilnost elementa Zemlja
Čudesna energija Metala
Kako da brže uredite, kupite ili prodate nekretninu? (3D VIZUELIZACIJA)
Nameštaj crvene boje nije uvek dobar izbor
5 elemenata i njihova obeležja (element Drvo)
Kako izgleda frizura koja je u skladu sa vašom energijom i ličnošću?
Kako izgleda frizura po Feng Shui-u?/a>
Gde je u našem domu “kutak novca”?
Gde vam stoji šporet?
Kvalitet života savremene žene
U zagrljaju sa dobrom energijom
Zdrava i kvalitetna energija
Kako uređenje kuhinje utiče na kvalitet života?
Dovedite dobru energiju u vaš život i dom
Saveti za uređenje spavaće sobu po feng shui-u
Uvedite proleće u vaš dom
Život u našim rukama
Snaga simbola u feng shui-u
Energetsko uređenje doma
Jin i Jang prostorije u stanu
Kundalini (kreativna ili seksualna energija)
Ulazak u godinu Majmuna
Veliko spremanje života
Feng shui i energetsko uređivanje prostora

Nema komentara

Ostavite komentar

Prethodni tekst

Lični razvoj

Sledeći tekst

OSVOJITE NAGRADE (Eucerin, Nivea, Labello)