Recepti

Testenina s povrćem (recept za 2 porcije)

Lako i brzo se priprema, nema mnogo kalorija i prava je preporuka svima koji nemaju vremena da se mnogo zadržavaju u kuhinji.

pasta150- 200 g paste tipa Penne ili Fusilli (integralne ili obične)
1 glavica luka
2‒3 češnja belog luka
2 velike kašike maslinovog ulja
2 srednja paradajza
konzerva seckanog paradajza
tikvica
šargarepa
50 g parmezana u komadu
so
Priprema:
Očistiti i sitno iseči crni i beli luk. Prodinstati ih na ulju i posoliti. Dodati šargarepu i tikvice iseckane na duguljaste trake i konzervu seckanog paradajza. Sve zajedno dinstati oko 7 minuta na srednjoj temperaturi.
U proključalu i posoljenu vodu sipati pastu, skuvati po uputstvu i procediti. Pomešati pastu sa sosom od povrća.
Parmezan narendati na tanke listiće i posuti preko sosa. Ukrasiti svežim bosiljkom.
Za jedan uobičajeni ručak Fett frei uz porciju fusilla s povrćem može se pojesti grilovani/pečeni riblji file sa 200 ml jogurta i svežeg voća.

Saznajte više o Fett frei stilu života i pravilnoj ishrani: www.fett-frei.at

2 Comments

  1. Cao
    25/09/2016 at 22:04 — Reply

    A kud se denuse ona “2 srednja paradajza” iz recepta?

  2. ana
    25/09/2016 at 22:28 — Reply

    Divno je što sa pažnjom čitate moj recept! 🙂
    Ispuštena je reč ILI
    Dakle: 2 paradajza ILI konzerva seckanog paradajza

    Prijatno!!

Ostavite komentar

Prethodni tekst

Jesen na Kopaoniku u zagrljaju “Kraljevih čardaka”

Sledeći tekst

Prijavite se za fitnes izazov na Kalemegdanu