BG online

Honey Slim sirup
Enterijer

Saveti za uređenje spavaće sobe po feng shui-u

OSNAŽITE BLISKOST, NE HRANITE EGO

Spavaća soba je prostor u domu namenjen spavanju i odmoru. Spavaća soba treba da odiše harmonijom i mirom kako bi se u njoj osećali prijatno. U pitanju je prostor u kom se možemo nakratko odmoriti dremajući ili meditirajući, u kom možemo imati kvalitetan noćni odmor ili pak mesto za intimne trenutke. Ovo je mesto u domu na kom akumuliramo energiju koja nam je potrebna za svakodnevna dešavanja i aktivnosti.
Za dobar feng shui spavaće sobe potrebno je obezbediti pravilnu poziciju i orijentaciju kreveta, odabrati odgovarajuće boje, odrediti prostoriju koja kvalitetom svojih energija odgovara osobi kojoj je namenjena i još mnogo toga, što je posao stručnjaka. Ali, postoje i principi koje svako može primeniti sam, a značajno utiču na optimizovanje energija u spavaćoj sobi.jelenaD1

  1. Krevet ne sme biti postavljen na liniji vrata. Energije koje stižu sa vrata snažne su i razarajuće za spavača. Ukoliko nema drugog rešenja, vrata treba držati zatvorena tokom spavanja.
  2. Ostaviti dovoljno prostora sa obe strane kreveta da se komotno može prići. Ovo je posebno bitno ukoliko ne želimo samački život. Čak iako trenutno živimo sami, dobro je spavaću sobu urediti za dvoje i time stvoriti predispozicije za realizovanje zajedničkog života.
  3. Bez televizora, kompjutera i ostalih aparata u spavaćoj sobi! Loša navika unošenja aparata koji nam nude zabavu u prostor predviđen za odmor narušava naše zdravlje time što stvara aktivnu energiju koja nikako nije poželjna kada želimo da se odmaramo, pa tako sam odmor ima manji kvalitet. Zračenja aparata, tehnička zračenja, takođe loše utiču na funkciju nervnog i imunološkog sistema.
  4. Ogledala ne smeju biti postavljena tako da se u njima vidi odraz spavača. Ovakvim postavljanjem ogledala generiše se snažna Jang energija koja je odlična kada želimo pojačati neku aktivnost, međutim spavaća soba baš nasuprot tome zahteva Jin energiju koja je mirna i pasivna. Po verovanju starih Kineza ovako postavljena ogledala izazivaju pojavu drugih ljudi koji se mogu naći između partnera, preljube i druge događaje koji remete harmoničan odnos u vezi.
  5. Držati stvari u paru. Simboličko naglašavanje uvek je dobrodošlo. Možemo za to koristiti ukrasne predmete, jastuke, noćne stočiće, lampe,.. Time jačamo svoju vezu i odnos sa partnerom. Pitanje ega postaje sve manje značajno, a put ka njegovom samoponištenju se otvara, što ostavlja prostora da Kundalini (seksualnu) energiju ne koristimo za hranjenje ega, već za jačanje zajedništva.
  6. Odabrati pozitivne motive na slikama. Vrednost umetničkih dela ogleda se i u tome kako ona utiču na nas. Na žalost, ukoliko smo prostor ukrasili mnoštvom slika koje prikazuju usamljenu devojku kako šeta, devojkom koja sedi sama kraj jezera, jednim konjem koji trči po livadi, mladićem koji sedi na klupi i nekog čeka ili prikazom neke istorijske bitke, onda se ne treba čuditi ako živimo sami u raspoloženju koje nije zavidno. Očigledna je poruka koju smo sami kreirali izborom motiva. Da biste ovo promenili potrebno je odabrati prikaze koji asociraju na ljubav, slogu, harmoniju, strast i sreću. Potrebno je odabrati vedre motive i vesele boje. Ovo su poruke koje sami sebi svakodnevno šaljemo, a njihova je uloga da nas ispune snagom, lepotom i pozitivnom energijom, pa samim tim obezbede savršeno mesto za odmor.

dr Jelena Dejanovska
Foto: Vojislav Došen
frizura: DM’s Hairlounge
šminka: Zorica Epifanić

dr Jelena Dejanovska godinama je posvećena izučavanju prostora, energija i energetskom uređivanju prostora.

code here
Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Psihologija, saveti nutricioniste, životne priče, zdravlje, ljubavne dileme, hedonizam, tehnike samopomoći, recepti... i još mnogo tema koje interesuju savremenog čoveka.
Unapredite kvalitet života uz BGonline.
Svaki dan nosi sa sobom nove izazove i priliku da nešto promenimo i .... pobedimo.
BGonline-za život sa stilom.

Copyright © BGonline 2017, All Rights Reserved.

Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Ako pokušavate da smršate, jedan od prvih koraka na tom…