BG online

ZDRAVLJE

Kako biti dobar prema sebi i osvojiti zdravlje?

Sirovi život Maje Volk

Melanholija i očaj vode ka bolesti, a biti trajno zdrav i izlečiti se je itekako moguće onda kad promenite sebe i gorivo na koje idete- kaže Maja Volk koja je i sama prošla kroz borbu sa kancerom, a danas je kako s ponosom tvrdi, jedna od najzdravijih osoba u Srbiji.
-Kako ljudi sami sebe rastuže, isto tako sami sebe mogu i da oraspolože. Vole svoju kosu i lice, a ne znaju šta im rade jetra i bubrezi. Počnite da volite svoje organe, ne budete zli i sebični prema sebi i zavolite sebe. Sami ste sebe razboleli, sami sebe ćete i da izlečite- poručuje Maja Volk u svojoj knjizi “Sirovi život” u kojoj otkriva kako izgleda put zdravlja i promena životnih navika koje najčešće vode u bolest.

„Neću umreti od moždanog udara“

Biti zdrav znači vratiti se i inspirisati se prirodom gde je bolest retka. O tome što mnogi okrivljuju genetske predispozicije za gojaznost, visok pritisak i druge bolesti Maja Volk ima samo jedan odgovor.
-Genetika je samo talenat za nešto, talenat za neku bolest kao što je talenat za pevnje. Ali, ne postanu pevači baš svi koji imaju sluha. Ja možda imam genetsku predispoziciju da umrem od moždanog udara. Tako mi je umrla mama, tako je umrla njena mama. Ali, ja znam da neću umreti od moždanog udara jer se ne hranim kao moja mama, ne živim kao moja mama i njena mama, ja nisam ni moja mama ni moja baba. Ja imam moć i znanje da promenim svoj horoskop-kaže Maja u knjizi „Sirovi život“.

Nova hrana-nova životna radost

Maja je svoje trajno zdravlje osvojila postepeno, a počela je tako što je prvo promenila ishranu. Godinama već jede isključivo živu biljnu hranu, vežba svakodnevno i radi na dubinskom disanju, relaksaciji i osećanjima.
-Prelazak na sirovu ishranu mi je doneo radost. Telo se obradovalo već u roku dva sata jer je osetilo konačno priliv energije, vitamina, enzima, živih celija. U roku od 5 dana koža se iščistila, za 3 nedelje je krvna slika bila savršena, tri meseca kasnije počeli su da nestaju stari ožiljci na koži, a imala sam osećaj i da su mi organi čisti iznutra. Nije više bilo znoja, mirisa, creva su mi postala lagana, želudac uvek miran i bez kiseline za varenje teških stvari, a neuroni koji su počeli da dobijaju ovu fenomenalnu hranu su počeli da proizvode kvalitetnije misli. Porasli su mi i kreativnost, energija i životna snaga.

Život bez šnicle

Kad jedete svakodnevno po 30 različitih namoirnica, voće, povrće, semenke, hladno ceđena ulja, klice, orašaste plodove, onda je monotona šnicla s krompirom više nego otužna i jadna- tvrdi Maja Volk.
-Tri nedelje ishrane živom hranom će garantovano poboljšati krvnu sliku. Recept za to je jednostavan: ujutro i uveče treba popiti pola litre voćnog gustiša i obavezno u tom soku da bude kašika meda, cimeta, polena rastvorenog u toploj vodi, šaka smrznutih bobica borovnice, ribizle, maline višnje, šargarepa, cvekla, jabuka, pomorandža, banana, celer, pšenične klice, bademi, mleveni susam i lan. Salatu koju treba jesti u velikim količinama je najbolje posuti golicom i orasima. Ne treba jesti više od 50 g semenki dnevno, a suve šljive i suve kajsije sadrže najviše gvožđa- otkriva Maja Volk.
U knjizi „Sirovi život“ Maje Volk dobićete smernice o tome kako preći na kvalitetnu ishranu živim biljnim namirnicama, mnogo recepata, informacija o orašastim plodovima i njihovoj super moći, prirodnim zaslađivačima, kvalitetnim uljima, žitaricama, začinskom bilju, a tu je i mnogo primera različitih jelovnika.

Foto: Jelena Vlatković

Knjigu Maje Volk „Sirovi život“ (ili kako početi početak) po ceni od 880 dinara možete poručiti telefonom 066 060 820 ili putem porudžbenice:
Isporuka na teritoriji Srbije 

KOTLIĆI SU U PAKLU, U RAJU NEMA KUVANJA- Maja Volk

Intervjui sa Majom Volk:
Naćo sos po receptu Maje Volk
Recept za napitak kojim se najbolje čisti jetra
Zašto ne treba jesti meso?
Sirova hrana u tanjiru Novaka Đokovića
Popodnevna dremka produžava život 30%
Koju hranu jesti pred ljubavni sastanak?
Potisnute emocije razboljevaju ljude
Zašto su zagrljaji lekoviti?
Zdravlje je veliki i ozbiljan posao
Anti stres vežbe Maje Volk
Sirova hrana za zdrav život i srećne misli

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
WELLNESS KONCEPT S POTPISOM PEĐE FILIPOVIĆA Svojom unikatnom lepotom na…