BG online

Honey Slim sirup
ZDRAVLJE

Šansa za roditeljstvo

SVAKI PETI PAR U SRBIJI IMA PROBLEM SA PLODNOŠĆU

Statistike pokazuju da svaki peti par u Srbiji ima problem sa plodnošću. Borbi sa ovim problemom se pridružilo i Udruženje ,,Šansa za roditeljstvo” čiji je cilj da svojim delovanjem utiče na nadležne institucije i javnost, kao i da doprinese poboljšanju uslova za biomedicinski potpomognutu oplodnju (BMPO) i lečenja steriliteta u Srbiji.
-Zalažemo se za povećanje broja pokušaja BMPO (biomedicinski potpomognute oplodnje) koje finansira država sa tri na šest, ali i za finansiranje procesa vantelesne oplodnje od strane lokalnih samouprava. Takođe, zalažemo se za ukidanje starosne granice za žene i a pojedinačnu procenu u odnosu na reproduktivni potencijal u sklopu pripreme za VTO – kaže Sandra Jovanović iz Udruženja „Šansa za roditeljstvo“.
Udruženje aktivno radi na edukaciji građana o ovom problemu, pa će jedna u nizu njihovih aktivnosti biti i tribina pod nazivom VTO – Šansa za bebe koja će se održatri 14. oktobra s početkom od 12.30 časova u Zadužbini Ilije M.Kolarca, Studentski trg 5 u Beogradu. Na ovoj Tribini će prisutni moći da saznaju više o vantelesnoj  oplodnji i donaciji reproduktivnih ćelija i embriona, da se informišu o radu grupe podrške u Udruženju i čuju intimne priče parova koji se suočavaju sa problemom steriliteta. Više informacija o grupi podrške i najavljenoj tribini možete pronaći na sledećem linku:  http://sansazaroditeljstvo.org.rs/tribina-vto-sansa-za-bebe/

code here
Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Psihologija, saveti nutricioniste, životne priče, zdravlje, ljubavne dileme, hedonizam, tehnike samopomoći, recepti... i još mnogo tema koje interesuju savremenog čoveka.
Unapredite kvalitet života uz BGonline.
Svaki dan nosi sa sobom nove izazove i priliku da nešto promenimo i .... pobedimo.
BGonline-za život sa stilom.

Copyright © BGonline 2017, All Rights Reserved.

Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Akcija za omasovljenje i podršku sportu u Srbiji „Sto terena…