Enterijer

Sajam nameštaja u Beogradu

DIZAJN, TRADICIJA I INOVACIJA

Beogradski sajam nameštaja je najvažniji događaj u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja. Ove godine 54. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije okupiće od 8. do 13. novembra proizvođače nameštaja i distributere, inženjere, dizajnere, arhitekte, profesionalace iz zemlje i sveta.
Sajam je najbolji vodič za nove trendove u svetu dizajna i plasman noviteta u formi, materijalima i idejnim rešenjima za kompletno opremanje enterijera.
sajamnamestaja
Ovogodišnje izdanje sajma stavlja akcenat na poslovni segment i u fokususu kompanije okrenute dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja. Potvrdu novom konceptu daje povratak velikih svetskih kompanija kao izlagača na Sajmu nameštaja, ali i priključivanje renomiranih svetskih brendova. Uz akcenat na domaću i regionalnu produkciju i premijere dizajnerskih ideja, misija sajma uključuje sve faze u proizvodnji nameštaja, od primarne prerade drveta do finalnog proizvoda i funkcionalno – estetske dorade modela.
Ove godine na sajam po prvi put dolaze neke od izuzetnih i velikih design oriented kompanija među kojima su poznate italijanske kompanije Alivar i Segis. Izlagaće mnogo više kompanija iz regiona, ali i uglednih dizajnera iz cele Evrope.
Novinu na ovogodišnjem sajmu predstavljaju Design Talks, odnosno razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati tokom trajanja sajma. Učesnici u programu su: Lucie Koldova (CZECH REPUBLIC), Voja Žanetić (SERBIA), Guillaume Delvigne (FRANCE), GRUPA – Filip Despot (CROATIA), SKIVO DESIGN – Stefan Krivokapić (IRELAND), FOLKK – Nova Iskra (SERBIA), PROSTORIA (CROATIA), SEGIS (ITALIA), ALIVAR (ITALIA) i MOYA LINE (SERBIA).
Ova tribina biće održana 11.11.2016. od 12 do 18h u Hali 2C.
Tokom trajanja sajma posetioci će imati priliku da vide i poseban segment u okviru Sajma nameštaja, izložbu mladih dizajnera, koja okuplja mlade i sveže autore u cilju njihovog promovisanja i afirmisanja. Učesnici na izložbi, vodeći umetnici iz regiona, predstaviće svoje proizvode, koncepte i ideje iz oblasti nameštaja, rasvete i aksesoara za uređenje i opremanje doma.
Sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije održaće se paralelno sa 54. Međunarodnim sajmom nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije. U Halama 5 i 11 biće izložena široka paleta proizvoda i repromaterijala za izradu nameštaja, površinsku obradu i spajanje, okovi i ukrasi i mašine i alati za obradu drveta. Pored reprezentativnih domaćih predstavnika i brendova i zapažen broj izlagača dolazi iz Nemačke i Turske, a na sajmu učestvuju i brendovi iz Francuske, Bugarske, Tajvana, Hrvatske, Slovenije…

Nema komentara

Ostavite komentar

Prethodni tekst

Skockajte se za savršen party i osvojite nagradu u Noći Reklamoždera

Sledeći tekst

Čudesna energija Metala