BG online

News

Mladi bez roditeljskog staranja i njihovih vršnjaka o uticaju Instagrama na lažnu sliku stvarnosti

Mladi bez roditeljskog staranja i njihovi vršnjaci iz beogradskih srednjih škola su uz podršku saradnika Centra za pozitivan razvoj dece i omladine kreirali predstavu „Pogledaj se!“ koja govori o uticaju Instagrama na sve mlade – bili oni bez roditeljskog staranja ili ne. Predstavu će do kraja decembra izvesti u pet beogradskih srednjih škola, te će o značaju ove teme diskutovati sa oko 300 srednjoškolaca. Projekat „Pozorištem do rešenja problema“ podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja RS.
Predstava teatra u obrazovanju “Pogledaj se!” nastala je kroz seriju radionica na kojima je učestvovalo 20 mladih bez roditeljskog staranja i njihovih vršnjaka, beogradskih srednjoškolaca. Mladi su i autori i glumci u predstavi, a tokom izvođenja srednjoškolci u publici aktivno diskutuju o svakoj sceni, te, uz pomoć moderatora, izvode zaključke o uticaju Instagrama i slici koju šalju na ovoj mreži, kao i realnom stanju u njihovim vršnjačkim grupama, odnosima u partnerskim vezama i porodičnim prilikama.
-Ovu predstavu treba da pogleda što više učenika u što više škola, da se trgnu i da počnu da razmišljaju svojom glavom. Svi mi prepoznajemo da slika koju se šalje na Instagramu nije stvarna, ali svima je lakše da poštuju ta nepisana pravila igre i da se i ponižavaju ako treba da bi dobili pratioce, nego da se suprotstave. Sve prikazano u predstavi je realno, stvarno nam se dešava i jako je važno da o tome možemo da pričamo. Ovo su neki od utisaka srednjoškolaca iz publike nakon prva dva izvođenja predstave. Tokom ove nedelje još tri škole će ugostiti ovu mladu pozorišnu trupu.

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
“Koko” je animirani film o dečaku od 12 godina koji…