BG online

Recepti

MAĐARSKI ROLAT

Ovim svečanim predjelom koje je veoma ukusno možete ukrasiti vašu trpzu bilo da se radi o Božiću, Uskrsu ili nekoj drugoj svečanosti. Ovaj madjarski rolat prelepo izgleda a veoma lako se pravi.

madjarski rolat

Sastojci :

• 500 g smrznutog mešanog povrća,

• 100 g jabuka,

• 350 g očišćenog krompira

• sok od jednog limuna,

• so, biber,

• 6 kašika majoneza,

• 3 kašike kisele pavlake,

• 5 jaja

• 30 g želatina,

• 1 crvena paprika za garniranje

• peršun za ukrašavanje

• kalup pravougani

• providna, prijanjajuća folija

Priprema:

Stavite povrće da se skuva i kad je kuvano procedite ga. Skuvajte jaja i stavite ih u hladnu vodu. Iseckajte krompir na kockice pa i njega skuvajte, procedite i ohladite.

U posudu pomešajte povrće i krompir i malo poprskajte sokom od limuna.

Pomešajte majonez i pavlaku i začinite solju i biberom.

Ovu smesu dodajte u povrće.

Rastvorite želatin u vodi ili supi koju ste dobili kuvanjem povrća ( 100ml ) i ostavite da odstoji 5 minuta.

Stavite posudu na vatru i mešajte da se želatin otopi (vodite račina da ne provri ), brzo će se otopiti.

Sklonite sa vatre, pa kad se malo prohladi dodajte mu 2 kašike smese povrća i majoneza i pavlake pa promešajte i onda tu smesu prebacite u činiju gde je povrće.

Sjedinite mešajući.

U kalup stavite prianjajuću, providnu foliju pa istresite pola smese od povrća, poslažite obarena jaja, pa istresite drugu polovinu smese preko, poravnajte i lepo rasporedite između jaja, da sve bude popunjeno.

Stavite u frižider i ostavite da se ohladi i stegne preko noći.

Sutradan, od crvene paprike isecite cvetiće pa dekorišite roladu dodavajući i listiće peršuna.

 

04.03.2014

 

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Možete je koristiti u izvornom obliku ili u prahu, kako…