restorani & barovi

Kuća starih alasa- Uživanje pored reke

Dovoljno daleko od gradske gužve i saobraćaja, a opet samo nekoliko kilometara od centra Beograda nalazi se originalan, rustičan, sofisticiran restoran koji u sebi čuva bezbroj alaskih priča. Boraveći u njemu imaćete osećaj kao da ste u prirodi gde nema ničeg što bi pokvarilo vaš mir i vreme koje boravkom u Konobi kod Goce i Renata poklanjate sebi.

Mnogi Konobu kod Goce i Renata doživljavaju kao jednu od turističkih atrakcija Beograda. Ušuškan u zelenilo i naslonjen na Dunav, ovaj restoran svojim gostima pruža sve uslove za potpuno uživanje pored reke uz izuzetne riblje specijalitete, odabrana jela vrhunskih majstora kuhinje, kvalitetna domaća i flaširana vina, a kad zađe sunce ova oaza mira postaje jedno od omiljenih mesta za izlaske i dobar provod uz odličnu muziku i bend koji donosi poseban šarm i lepotu toplim letnjim noćima.
Veoma posebna i neodoljiva je ogromna terasa nad vodom s koje se pruža pogled na Dunav i Pančevacki most. Do nje se nalazi i ponton gde gosti mogu privezati čamac, skuter ili jahtu ukoliko kod Goce i Renata dolaze rekom. Za posetioce koji u ovaj restoran stižu automobilom obezbeđen je veliki parking, a najmlađi imaju priliku da se zabave igrajući se u lepo uređenom parku.konoba2
Ono što Konobu kod Goce i Renata čini posebnim mestom koje sasvim sigurno ima i dušu je to što su ga domaćini stvorili s mnogo ljubavi i truda. Oni su pre desetak godina ovaj neuređeni deo obale Dunava preuredili i učinili ga kutkom u koji rado svraćaju kako porodični, tako i poslovni ljudi, a mnogo je onih koji upravo ovo mesto biraju za proslavu svojih najznačajnijih životnih trenutaka.
Riblji specijaliteti je ono po čemu je između ostalog čuven ovaj restoran. Pored uvek sveže rečne ribe, ribljeg paprikaša, alaske čorbe, ribe u susamu, punjenih lignji, od nedavno se na meniju “Konobe kod Goce i Renata”nalaze  rižota i špagete od morskih plodova, njoke sa kozicama, cezar salata i brojni drugi specijaliteti pripremljeni od svežih namirnica.sampanjPiletina

Recept iz kuhinje „Konoba kod Goce i Renata“

Šampanj piletina (recept)

Šef kuhinje restorana „Konoba kod Goce i Renata“ otkriva nam recept za ovo fantastično jelo.

Sastojci:
350g piletine
30g pršute
50g mocarele
0.5 dl šampanjca

Priprema:
Prepržiti piletinu s obe strane. Dodati šampanjac i još neko vreme dinstati piletinu .Preko nje staviti pršutu i mocarelu. Poklopiti tako da se mocarela istopi i servirati uz pomfrit i majonez.

Foto: Nina Nikitović

Konoba kod Goce i Renata

Intervju sa vlasnikom Konobe Renatom Grbićem:

Kako sam ostvario svoje snove… (Renato Grbić)

Nema komentara

Ostavite komentar

Prethodni tekst

Samopouzdanje i kako ga steći

Sledeći tekst

Svestrani glumac Vojislav Tomić