Estetika

Korekcija podbratka (dr Dejan Miholčić, Klinika DE)

UKLANJANJE “JASTUČIĆA” I VIŠKA KOŽE

Pojedini ljudi, čak iako nemaju problem sa viškom kilograma smatraju da im je podbradak veliki estetski problem. Oni koji su se oslobodili prekomerne telesne težine često imaju višak kože u predelu podbratka, dok kod ostalih masni jastučići utiču na gubljenje prirodne linije lica vrata.
-Korekcija podbratka može biti čisto hirurška intervencija kad se koriguju mišići koji vremenom oslabe, dok se manje nepravilnosti poput naslaga masti na samom podbradku mogu ukloniti laserskom lipolizom- kaže dr Dejan Miholčić, spec.plastične i rekonstruktivne hirurgije Klinike DE. -Laserska liposukcija podbratka se izvodi u blagoj sedaciji i lokalnoj anesteziji. Posle ove intervencije postoperativni tok je bez velikih odiricanja, a pun efekat se postiže nakon nekog vremena. Hirurške intervencije se više rade na mišićima vrata, dok se višak masti s podbratka uklanja laserom.
Kod starijih osoba, najčešće se osim nakupljanja masnog tkiva javlja i problem opuštenih struktura, pa vrat „visi“, kad je neophodno uraditi i dodatnu korekciju zatezanja. Liposukcija podbratka se izvodi kao samostalan zahvat ili u kombinaciji sa nekim drugim estetskim zahvatima poput face liftinga kad je liposukcija podbratka odlična pomoćna metoda za „peglanje“ odnosno postizanje savršenog izgleda vrata.

PRATITE KLINIKU DE I NA NJIHOVOJ FACEBOOK STRANI: www.facebook.com/klinikaDE/

Klinika DE

Saveti lekara Klinike DE:
Smanjenje usana
Oslobodite se prekomernog znojenja
Plastična i rekonstruktivna hirurgija
Hirurško uklanjanje mladeža
Zašto je tretmane laserom najbolje raditi pre leta?
Osnažite samopouzdanje
Oblikovanje tela laserskom liposukcijom
Kako izgleda operacija povećanja grudi?

Nema komentara

Ostavite komentar

Prethodni tekst

Škola roditelјstva VMA

Sledeći tekst

Moć pelina i lek za 3000 bolesti