BG online

Recepti

Kako tokom zime zagrejati sirova jela?

NAMIRNICE I ZAČINI KOJI GREJU ORGANIZAM

Sirova hrana je nekuvana, nepečena, neprerađena i organska. Ona obuhvata voće, povrće, orašaste plodove, semenke, klice, morske trave, hladno ceđena ulja. Što je više svežih namirnica sadržano u vašoj ishrani, imaćete više energije i snage, lakše ćete se odbraniti od bolesti i regulisati telesnu težinu.
Ishrana sirovim namirnicama izbistriće vam um, osnažiti duh i doneti vam novu svežinu.
Sirovu hranu ne morate jesti isključivo hladnu, već je možete zagrejati do 45 stepeni, nakon čega će i dalje ostati puna vitamina, a enzimi neće biti uništeni- kaže u svojoj knjizi „Sirova hrana“ Mihaela Brijak Devescovi. Mihaela kaže da sirovu hranu možete „podgrejati“ i tako što ćete pre posluzivanja zagrejatri tanjir ili je izvaditi iz frižidera pola sata pre jela. Mihaela takođe napominje da se obroci mogu zagrevati i pomoću dehidratora.
Začini koji greju: cimet, beli luk, đumbir, kajenski biber, kari, korijander, senf, paprika, kurkuma…
Namirnice koje greju: paprike, klice rotkvice, đumbir, rogač, morske alge, zeleno povrće, semenke bundeve, konoplje, lana, orašasti plodovi, šargarepa, tikvice, kokos, urma, feferoni, orasi, peršun…

U fantastično ilustrovanoj knjizi „Sirova hrana“ otkrićete prednosti ishrane sirovim namirnicama i naučiti kako da pripremate zdrave i ukusne poslastice, slana i slatka jela. Možete je poručiti putem telefona 066060820 ili porudžbenice:
Cena knjige „Sirova hrana“ 1980 dinara + PTT troškovi
Isporuka na teritoriji Srbije



Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Po prvi put od kako se dodeljuje priznanje Ambasadori dobre…