Enterijer

Kako da brže uredite, kupite ili prodate nekretninu? (3D VIZUELIZACIJA)

Zašto je često tako teško odabrati pravu nekretninu, a uređenje doma nekada zna predugo da traje? Kako da ubrzamo prodaju nekretnine i možda postignemo bolju cenu? Možemo li uvek da sagledamo životni prostor i donesemo najbolju odluku o mogućnostima koje nudi? Kako postići energetski balans?…

Ova i mnoga druga pitanja mogu se pojaviti kada počnemo da se bavimo nekom nekretninom, bilo da uređujemo svoj životni prostor, bilo da kupujemo ili prodajemo nekretninu.
Postoje razne situacije u kojima priznajemo sebi da je zadatak pred nama previše zahtevan, komplikovan, a ponekad i dugotrajan. To su momenti kad sve prepuštamo nekome ko je za to stručan i ima više iskustva. Međutim, postoji elegantan način da sebi i potencijalnim kupcima predstavimo zamišljeno rešenje – putem 3D vizuelizacije. Znajući da jedna slika vredi kao 10 000 reči, možemo pretpostaviti koliko informacija je moguće dati jednim vizuelnim prikazom.dejanovska5

Uzmimo primer kupovine stana ili kuće. Poznato je da je biranje doma veoma važna stvar u svačijem životu. Retko se događa da prvi objekat koji pogledamo bude baš taj! Najčešće napravimo uži izbor nakon čega sledi selekcija na osnovu Feng shui analize.
Da bismo stekli sliku kako će naš budući dom izgledati kada bude uređen po Feng shui principima i kada u njemu bude postojao energetski balans prilagođen upravo nama, možemo se poslužiti 3D vizuelizacijom.dejanovska
3D vizuelizacija omogućava panoramski pregled prostora od 360°. Mogućnosti pregleda su razne. Ukoliko pregledamo prostor na stonom računaru, možemo pomerati prikaz kružno tako da vidimo sve delove simuliranog prostora, a ukoliko koristimo mobilni telefon imaćemo utisak da smo u samom prostoru, a da je nameštaj oko nas. Ovakvim alatom stičemo mogućnost da u potpunosti doživimo predloženo rešenje i da osetimo da li nam prija. Fotorealizam doprinosi tom utisku.dejanovska4

Prednosti koje nosi ovakav tehnološki pomak se ogledaju i u sferi prodaje nekretnina. Postoji velika razlika između praznog stana belih zidova i ovakve simulacije koja pri tom odiše harmonijom i skladom. Verovatnoća da će se kupac pre pojaviti je veća ukoliko mu je u paketu sa nekretninom ponuđeno i gotovo vizualizovano rešenje. Ovo takođe može uticati i na porast cene nekretnine.
Kod uređenja ili renoviranja postojeće nekretnine, moguće je postaviti nameštaj u realnim dimenzijama, bojama, moguće je menjati tapete ili stilizovati novi kuhinjski deo unapred, tako da se izbegne efekat neprijatnog iznenađenja jer se neretko dešava da ono što smo zamislili ne bude baš tako kada su radovi završeni. U cilju eliminisanja ovakvih problema, a opet, sa namerom da se na najjednostavniji način postigne optimalno rešenje i postigne cilj, preporučujem ovu vrstu usluge.
U primeru koji je prikazan urađena je vizuelizacija jednosobnog stana na Dorćolu, gde su različite funkcije pozicionirane u istoj prostoriji, ali koloritom jasno definisane. Projekat je u potpunosti izrađen po Feng shui principima i u skladu sa potrebama energetskog uređenja prostora.
“The final touch” nije definisan jer on zavisi od budućeg vlasnika i podešava se prema njemu.

dr Jelena Dejanovska
https://www.facebook.com/dejanovskajelena
www.feng-shui.rs

dr Jelena Dejanovska godinama je posvećena izučavanju prostora, energija i energetskom uređivanju prostora. Od 2004. godine bavi se dizajnom enterijera i usklađivanjem energija u prostoru u skladu sa Feng Šui principima.
Objedinjujući znanja o 3D prostoru, kretanju energija i njihovom delovanju, nastavila je svoje istraživanje i 2013. godine doktorirala na studijama digitalnih umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, gde se bavila izučavanjem upravo ovih pojava. Trenutno radi kao naučnik – istraživač na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
“Energetski trougao” naziv je Jeleninog doktorskog rada gde je uz pomoć digitalne animirane instalacije analiziran koncept i objašnjen metod harmonizacije energija u ljudskom organizmu. (https://fliiby.com/file/6m2k0e7x9bc). Rad je nastao kroz analizu koncepata raznih ezoteričnih učenja sa posebnom pažnjom posvećenom staroindijskom konceptu Kundalini Tantre.

 

Arhiva tekstova Jelene Dejanovske:
Isplanirajte sopstveni život
Feng shui frizure (element Drvo)
Ravnoteža i stabilnost elementa Zemlja
Čudesna energija Metala
Nameštaj crvene boje nije uvek dobar izbor
5 elemenata i njihova obeležja (element Drvo)
Kako izgleda frizura koja je u skladu sa vašom energijom i ličnošću?
Kako izgleda frizura po Feng Shui-u?
Gde je u našem domu “kutak novca”?
Gde vam stoji šporet?
Kvalitet života savremene žene
U zagrljaju sa dobrom energijom
Zdrava i kvalitetna energija
Kako uređenje kuhinje utiče na kvalitet života?
Dovedite dobru energiju u vaš život i dom
Saveti za uređenje spavaće sobe po feng shui-u
Uvedite proleće u vaš dom
Život u našim rukama
Snaga simbola u feng shui-u
Energetsko uređenje doma
Jin i Jang prostorije u stanu
Kundalini (kreativna ili seksualna energija)
Ulazak u godinu Majmuna
Uspostavite lični i poslovni balans
Veliko spremanje života
Feng shui i energetsko uređivanje prostora

3 Comments

 1. 06/12/2016 at 16:25 — Reply

  potpuno se slazem sa tekstom. Ukoliko je uradjena vizuelizacija (pod uslovom da se odradi kako treba, naravno) sanse za prodaju nekretnine rastu. Jedino sto je mali problem kod starijih kupaca koji ne vole tehniku, ne vladaju dobro njome, ne baratauju raznim gadzetima i sl. , ali mladje generacije su poptun involvirane u tehniku i njima ce se ovaj princip rada dopasti.

 2. Sasha
  01/02/2017 at 19:15 — Reply

  Kiceraj i sminkanje stana da bi se prodao brzo se uoci ono sta je potrebno uraditi je da stan bude okrecen i njegov inventar u funkcionalnom stanju od kupatila pa do dnevnog boravka.

 3. 14/02/2017 at 13:46 — Reply

  Odlican tekst i potpuno se slayem sa njim. Ova aplikacija svakako smanjuje vreme potrebno za kupovinu,a isto tako daje viziju kako bi stan izgledao. Mislim da će prodaja, odnosno kupovina u mnogome biti bolja i brza.

Ostavite komentar

Prethodni tekst

Žene su uvek u pravu, a muškarci su večiti dečaci

Sledeći tekst

Skockajte se za savršen party