BG online

ZDRAVLJE

Vratite se dobrim navikama, mršavite s osmehom

ISHRANA ZA CELU PORODICU (Fett Frei)

Stalno ste na nekim dijetama i sve ste sigurniji da je nemoguće izgubiti suvišne kilograme. Ko će bolje da vas razume od onog ko je i sam prošao taj put?
Imala sam nekad 17 kg više nego danas i u to vreme privodila kraju magistarske studije nutricionizma. Tada se rađao i moj program pravilne ishrane Fett frei. Ja sam sebi bila prvi klijent. Počela sam da se hranim redovno, zdravo, raznovrsno i došla sam do vitke linije bez gladovanja.
Kako izgubiti suvišne kilograme pitanje je koje brine pola planete, a gojaznost poprima epidemijske razmere i postaje svetski zdravstveni problem broj jedan.lipowatz
Ljudi se već decenijama vrte u začaranom krugu dijeta, gubeći i vraćajući kilograme. Čini se kao da leka nema. Ali, problem svih dijeta nije izgubiti, već zadržati izgubljene kilograme. Sve ono što nam je nedostajalo ili nam je bilo zabranjeno, kada se vrati u ishranu, vratiće i kilograme i to kilograme u goroj formi. Zato, ko želi da trajno izgubi na težini, mora da računa na to da promeni u ishrani nešto, ali zauvek.

Od iluzije do realnosti

Prestanimo da brojimo kalorije, da razdvajamo zrno pasulja na protein i ugljeni hidrat, da se kunemo u kinou i chia semenje, željno isčekujući neki novi šejk koji će nam pomoći u kolektivnom mršavljenju.
Da li je moguće da posle decenija neuspeha mi i dalje gajimo istu iluziju? Pre ili kasnije shvatićemo da niko nikada neće doći i smršati za nas. Dobre promene leže u nama. Možda neke promene i nisu tako strašne, probajte da razmišljate u tom pravcu. One nose napredak, čine nas boljim, vedrijim, srećnijim i lepšim u ovom jedinom životu koji imamo. Ne budute oni od juče jer možete biti još bolji.
Program ishrane Fett frei nastao je pre 5 godina sa željom da ohrabrim i motivišem ljude i kažem im da koliko god sve izgledalo komplikovano, rešenje je uvek jednostavno. Program FETT-FREI nije dijeta u pravom smislu te reči – to je učenje vraćanju pravilnoj ishrani kao jedinom mogućem načinu u borbi s viškom kilograma.
Čovek samo ako jede može da slabi. Zvuči paradoksalno, ali je tako. Pravilna ishrana je uravnotežena ishrana, praktično bez zabrana. Verujte da je moguće mršaviti uz hleb, špagete, krompir i pirinač. Ko ne voli supe sa knedlama, kupus sa flekicama, krompir iz rerne? To nas sigurno nije ugojilo. Vratimo se pijaci i kuvanju. Negujmo kulturu jela za stolom, uživajmo u spremanju uobičajenih, jednostavnih jela, jedimo namirnice našeg regiona i pratimo njihov sezonski kalendar, jer su tada najbogatije hranljivim materijama.
Samo tako nećemo čekati da program prođe, radovaćemo se svakom danu, a takva ishrana dobiće šansu da postane naša ishrana za ceo život. Zato Fett frei mogu savršeno da prate svi članovi domaćinstva majka i deca, muž i žena. Program Fett frei je idealno rešenje za celu porodicu.

Ana Lipowatz
fettfrei@gmx.at
Foto: Sanja Rajković

Ana Lipowatz, diplomirani farmaceut i magistar nutricionizma, tvorac FETT FREI programa koji se zasniva na mišljenju da nije važno koliko kilograma pokazuje vaša vaga, već kakvog su kvaliteta vaši kilogrami. To u praksi znači da muškarac visok 185cm, težak 100kg nije debeo ako je to pre svega mišićna masa, a da pri tom žena, koja ima „normalnu“ težinu može da izgleda debelo ako ima malo mišićne mase, a mnogo masnog tkiva, ili naravno savršeno, ako je obrnuto. Ana Lipowatz radi sa klijentima u Beogradu i Beču, ali i putem skype-a.
Program Fett-frei Ane Lipowatz!
Za samo 60 dana je moguće ostvariti ovaj san: smršati bez gladovanja uz hranu koju volite!
Ani Lipowatz možete pisati na mail: fettfrei@gmx.at

fett-frei

© BG online. All rights reserved

Arhiva tekstova Ane Lipowatz:
Zlatna pravila pravilne ishrane
Kako izgubiti kilograme i zadržati vitku liniju?
Musli s jogurtom
Zašto je teško izgubiti kilograme?
Piti mnogo vode (ni)je zdravo
Šta nam se dešava kad držimo dijetu?
Namirnice koje utiču na lučenje insulina
Nutricionista ličnim primerom motiviše klijente
Život bez slatkiša je moguć i lep
Zašto (ne) treba mešati proteine i ugljene hidrate?
Tajne pravilne ishrane
Kako početi dijetu?
Pametno i kvalitetno mršavljenje
Opsednutost zdravom ishranom
Hrana ne sme da bude „terapija“
Efikasno mršavljenje
5 saveta koji će vam pomoći u mršavljenju
Mršavljenje preko interneta
Dan bez štrudle je kao nebo bez zvezda
Prirodna higijena
Šta je pravilna ishrana?
Vitki a siti
Šta nam telo kaže?
Ne plašite se ugljenih hidrata

Nutricionista ličnim primerom motiviše klijente

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
SNAGA I SAMOPOUZDANJE STANUJU U NAMA Koliko često čujete –…