ODMOR I PUTOVANJA

TOP 3 destinacije za ronjenje

Turistička agencija Wayout je 10 godina na tržištu Srbije i tim povodom organizovan je u saradnji sa Ministarstvom turizma Egipta panel pod nazivom “Hurgada iz prve ruke”.
Prostirući se na preko 40 km predivne obale, Hurgada je obasjana suncem tokom cele godine, ima neverovatno lepe plaže i koralne grebene, kao i na desetine uzbudljivih atrakcija u kojima svi gosti ovog prelepog primorskog grada mogu uživati.hurgada1
Iako se nalazi u TOP 3 destinacija za ronjenje na planeti, Hurgada može ponuditi mnogo toga za svakoga, čak i za one koje ronjenje ne zanima: zabavu na plaži, ekstremne vodene sportove, bogat noćni život i golf. To su samo neke od opcija koje gosti mogu da izaberu tokom svog boravka u Hurgadi.
Hurgada je grad pun luksuznih resort hotela podeljenih na Sakalu, El Dahar i El Memšu. U Sakali se mogu naći hoteli koji se nalaze direktno na plaži, hoteli srednje kategorije, kao i mnogo restorana. Južno od Sakale se nalaze hoteli koji svojim luksuzom oduzimaju dah.hurgada
El Dahar je stari deo grada koji šarmira svoje posetioce brojnim bazarima. El Memša, što u prevodu znači “seoski put” je moderni deo Hurgade. Osim ova tri dela grada, Hurgada ima još nekoliko luksuznih lokacija, kao što su Soma Bay, Makadi Bay i Sahl el Hashish.
Hurgada se smatra prestonicom rivijere Crvenog mora i nalazi se južno od Sueckog kanala i 550 kilometara udaljeno od Kaira. Temperatura u Hurgadi je savršena tokom cele godine, a njena suva, pustinjska klima doprinosi tome da je velika razlika u temepraturi između dana i noći, dani su vrući, dok je temperatura noću veoma prijatna.

Nema komentara

Ostavite komentar

Prethodni tekst

Koliko i da li volimo sebe?

Sledeći tekst

Za stabilnu vezu ljubav nije dovoljna (Zoran Milivojević)