Lični razvoj

Feng shui je najbolji alat za rad na sebi

AKTIVIRANJEM DOBRE ENERGIJE POKRENUĆETE POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE

Prostor je naše ogledalo, ali smo i mi ogledalo prostora u kom živimo, boravimo i radimo. Feng shui je drevna umetnost i nauka koja nam može pomoći da oslušnemo sebe i rešimo mnoge životne probleme. Dr Jelena Dejanovska je energetičar i feng shui praktičar. Doktorirala je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a uređivanjem energija u prostoru se bavi više od deset godina. Kako aktivirati dobru energiju, pokrenuti posao, ljubavni život, poboljšati finansije su samo neke od tema o kojima je dr Jelena Dejanovska govorila na svojim radionicama koje je održala u Beogradu i Zrenjaninu. Ovim predavanjima i interaktivnim radionicama su prisustvovali pripadnici svih generacija, oni koji žele da rade na sebi svesni toga da je feng shui odličan alat za to.
-Kad lociramo problem koji nas sputava na polju ličnog razvoja, već smo ga rešili 90% -kaže dr Dejanovska i dodaje da svaka godina donosi energetsku promenu koju treba ispratiti.
Na radionicama je bilo reči i o tome kako se na vreme zaštititi od negativnosti i aktivirati dobre potencijale u prostoru. Interaktivnim radom, različitim tehnikama i metodama uvela je prisutne u svet energija i energetskog uređivanja prostora na veoma interesantan i zabavan način.
-Prijatno sam iznenađena brojem onih koje interesuju energija, feng shui i moj rad. Kroz kreativni proces i zadatke dotakli smo mnoga pitanja, odgovore i razbili brojne mistifikacije- napominje dr Dejanovska.
Feng shui je pre svega izvrstan alat za rad na sebi i naš mali pomoćnik na putu ličnih promena, a veliko spremanje života je ono što dr Jelena Dejanovska ističe kao početak svakog putovanja kroz menjanje životnih tokova.
-Treba se za početak rešiti nepotrebnih stvari u kući, a polaznike radionica sam upoznala sa pet elemenata koje u tome mogu da koriste. Svi su poneli skice (planove) svojih kuća i dobili osnovne smernice i savete o tome šta mogu sami da promene. Najčešće greške su u samim arhitektonskim rešenjima kuća i stanova. Na primer nikako nije dobro kad je kupatilo preko puta ulaznih vrata što dovodi do “odliva” dobre energije. Rešenje je u tome da vrata kupatila uvek budu zatvorena i da ljudi kad uđu u kuću prvo odu u dnevnu sobu, a tek onda u kupatilo, jer kako se krećemo mi, tako se kreće i naša energija.
Nepravilno postavljanje radnog stola, još jedna je od čestih grešaka koja se najviše odražava na učenje dece i mladih.
-Onaj ko sedi za stolom ne treba da bude okrenut ka zidu- savetuje dr Dejanovska i dodaje da je mnogo onih koji krevet postavljaju tako da bude u liniji vrata, što je takođe loše rešenje.

B.Gajić
Foto Vojislav Došen

Nema komentara

Ostavite komentar

Prethodni tekst

Komfor, bezbednost i inteligentne tehnologije nove Opel Insignije

Sledeći tekst

Da li je cena uspeha prevelika