Enterijer

U zagrljaju sa dobrom energijom

UREDITE ŽIVOTNI I RADNI PROSTOR PO PRINCIPIMA FENG SHUI-A

Promene koje donosi primena principa Feng Shui-a u okviru dizajna enterijera mogu nas veoma iznenaditi. Namera da organizujemo funkcionalnu, energetski izbalansiranu i estetski prihvatljivu celinu predstavlja početak, dok na kraju najčešće sledi iznenađenje u vidu harmonije i sklada. Ono što nas može iznenaditi je efekat nakon promene funkcije prostora ili pozicije nameštaja, ali nekada je to i samo promena kolorita zidova.
fengshui2
fengshui1
Nije redak slučaj da sami dobro osetimo energije prostora i samostalno odaberemo najpovoljniju prostoriju u kući, dobro orijentišemo i pozicioniramo krevet ili radni sto. Problem može nastati u povezivanju naše vitalne energije sa tim istim prostorom, pa tako koliko god osećali da smo sve dobro odredili dogodi se da nikako ne uspevamo da profunkcionišemo u tom prostoru. Ovakav slučaj može se rešiti korekcijom boja i materijala.

Aktivacija energije i prostora

Nedavno izvedene korekcije u ateljeu jednog srpskog modnog dizajnera odličan su primer ovakve intervencije. Osnovna promena izvedena je menjanjem boje zidova. Zatečena dominantna zelena boja nije bila u harmoniji sa životnom energijom vlasnika, a takođe je bila smetnja u njegovom povezivanju sa energijom prostora. U cilju podsticanja kreativnosti i daljeg profesionalnog razvoja vlasnika bilo je potrebno da se veći deo prostora osveži pastelnom svetlo žutom bojom na koju je kasnije diskretno nanešen zlatni pigment. Manji deo prostora dobio je hladan ton sive boje. U kombinaciji sa postojećim nameštajem i velikim brojem umetničkih dela ostvaren je potreban balans boja.
fengshui3
fengshui
Aktivacija dobrih mogućnosti u smislu realizacije i samorealizacije pokrenuta je postavljanjem crvene trakaste zavese i stojeće lampe na tačno utvrđenom mestu pored prozora. Kako to već biva, kad stignemo do ove faze sređivanja životnog prostora i ovde su popravljene sve neispravne stvari, suvišne su poklonjene ili bačene, a one koje su zadržane dobile su pravo mesto. Dokumentacija, skice, modeli, literatura i mnoge druge sitnice raspoređene su u skladu sa potrebama i potencijalima prostora. Iznad radnog stola istaknuta je slika koja opisuje ciljeve vlasnika, a iznad komode su vidljivo istaknute njegove skice i trenutni radovi. Dalja promocija rada pojačana je postavljanjem diploma i priznanja na mestu koje je za to određeno. Vlasnik je iznenađen promenom koja je nastala nakon ove korekcije i kaže da mu veoma prija. Takođe je oduševljen novonastalim redom koji mu pomaže da svoju energiju usmerava u stvaralačkom pravcu.

dr Jelena Dejanovska
https://www.facebook.com/dejanovskajelena
www.feng-shui.rs

dr Jelena Dejanovska godinama je posvećena izučavanju prostora, energija i energetskom uređivanju prostora. Od 2004. godine bavi se dizajnom enterijera i usklađivanjem energija u prostoru u skladu sa Feng Šui principima.
Objedinjujući znanja o 3D prostoru, kretanju energija i njihovom delovanju, nastavila je svoje istraživanje i 2013. godine doktorirala na studijama digitalnih umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, gde se bavila izučavanjem upravo ovih pojava. Trenutno radi kao naučnik – istraživač na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
“Energetski trougao” naziv je Jeleninog doktorskog rada gde je uz pomoć digitalne animirane instalacije analiziran koncept i objašnjen metod harmonizacije energija u ljudskom organizmu. (https://fliiby.com/file/6m2k0e7x9bc). Rad je nastao kroz analizu koncepata raznih ezoteričnih učenja sa posebnom pažnjom posvećenom staroindijskom konceptu Kundalini Tantre.

 

Arhiva tekstova Jelene Dejanovske:
Isplanirajte sopstveni život
Feng shui frizure (element Drvo)
Ravnoteža i stabilnost elementa Zemlja
Čudesna energija Metala
Kako da brže uredite, kupite ili prodate nekretninu? (3D VIZUELIZACIJA)
Nameštaj crvene boje nije uvek dobar izbor
5 elemenata i njihova obeležja (element Drvo)
Kako izgleda frizura koja je u skladu sa vašom energijom i ličnošću?
Kako izgleda frizura po Feng Shui-u?/a>
Gde je u našem domu “kutak novca”?
Gde vam stoji šporet?
Kvalitet života savremene žene
Zdrava i kvalitetna energija
Kako uređenje kuhinje utiče na kvalitet života?
Dovedite dobru energiju u vaš život i dom
Saveti za uređenje spavaće sobe po feng shui-u
Uvedite proleće u vaš dom
Život u našim rukama
Snaga simbola u feng shui-u
Energetsko uređenje doma
Jin i Jang prostorije u stanu
Kundalini (kreativna ili seksualna energija)
Ulazak u godinu Majmuna
Uspostavite lični i poslovni balans
Veliko spremanje života
Feng shui i energetsko uređivanje prostora

Nema komentara

Ostavite komentar

Prethodni tekst

U konfliktu sa sobom i drugima

Sledeći tekst

Nežni kiropraktičar Aleksandar Popović