BG online

Klinika DE
Enterijer

Energetsko uređenje doma

BALANS DONOSI MIR, RADOST I SLOGU U SVAKU KUĆU

Svaki prostor, bilo da u njemu živimo, radimo, učimo ili odmaramo, pokazuje našu kulturu življenja. Zapravo, vrlo je lako sagledati koliko smo spremni da uložimo u kvalitet svog života kao pojedinca, ali i koliko smo svesni svog uticaja na celokupno društvo, budući da predstavljamo njegov deo. Upravo srazmerni našem trudu su i rezultati koje možemo očekivati.drJelenaDejanovska

Kad nam ništa ne ide od ruke…

Neretko se dešava da zateknemo sebe u haosu, kašnjenju, neočekivanim problemima i preprekama, a onda kao da sve to već nije strašno, stiže iznenadan poziv i mi čujemo pretnju da ćemo ostati bez posla. U nameri da podelimo muku sa partnerom, hitno ga zovemo, ali slušalicu podiže nepoznata osoba?! Očajni, trčimo do automobila kako bismo stigli da odnesemo šefu projekat u roku, ali shvatamo da je pauk upravo odneo automobil. Dajemo poslednji novac za taksi, ali od saobraćajne gužve nemoguće je probiti se. Kad se nakon niza ovakvih događaja konačno nađemo u svom domu, možda nije loše osvrnuti se oko sebe i razmisliti o tome koliko smo sami zaslužni za stvari koje nam se događaju. Naravno da jedini uzrok ne možemo tražiti u uticaju okruženja, ali delovanje, kako na fizičkom, tako i na duhovnom i mentalnom nivou može biti posmatrano kao posledica našeg odnosa i uticaja na to isto okruženje, što predstavlja i deo kulture življenja.
Feng shui kao instrument kojim se služimo u dijagnostifikovanju uzroka može pomoći da kontrolišemo probleme i usmeravamo potencijale koje nam nudi prostor u kom obitavamo. Vratimo se na kratko u prethodno opisanu situaciju. Dakle, sedimo očajni i razmišljamo… Zašto se ovo meni stalno dešava? Zašto je partner otišao kad smo dali sve od sebe da veza uspe? Šta je to što ga tamo privlači? Da li smo mogli nešto da uradimo da do ovog ne dođe? Razmišljajući o posledicama, koje su sada evidentne, počinjemo da razmišljamo o uzrocima koji su do takvih posledica doveli. To je jedini ispravan način razmišljanja. Ako uklonimo uzroke – rešićemo posledice.

Prostor-produžetak našeg bića

U pomenutom slučaju velika je verovatnoća da je u pitanju dom u kojem preovlađuje Jin (ženska) energija.  U tako koncipiranom okruženju bilo kom muškarcu je nemoguće da izdrži duže od nekoliko meseci jer je energija prostora dominantno ženska i istiskuje ga. Lek je u korigovanju i balansiranju Jin i Jang energije u prostoru. Takođe je moguće da je uzrok i kvalitet energija spavaće sobe koji utiče na pojavu neverstva.  Nakon određenog perioda provedenog u ovakvim energijama, prilike za neverstvo znaju se pojavljivati veoma često. U tom slučaju vrlo je lekovito u ovom delu prostora napraviti radnu sobu. Time se isti potencijal može upotrebiti u drugu svrhu, sprečiti neželjena posledica i otvoriti put poslovnim prilikama.
Uzroci mogu biti razni i vezani su za potencijale koje zadati prostor ima. Posledice ne moraju biti samo negativne. To zavisi od nas. Od našeg stepena osvešćenja kulture življenja zavisi da li ćemo i kako ćemo koristiti te potencijale.
Svaki prostor treba posmatrati kao produžetak našeg bića. Svaki deo tog prostora vezan je za neki deo našeg tela ili za neku od sfera našeg života. Ako smo toga svesni, onda nam je jasno da manifestacije našeg života umnogome zavise od toga koliko smo spremni da utičemo na njihove uzroke.

dr Jelena Dejanovska
Foto: Parigros
frizura: DM’s Hairlounge
šminka: Zorica Epifanić

dr Jelena Dejanovska godinama je posvećena izučavanju prostora, energija i energetskom uređivanju prostora. Od 2004. godine bavi se dizajnom enterijera i usklađivanjem energija u prostoru u skladu sa Feng Šui principima.
Objedinjujući znanja o 3D prostoru, kretanju energija i njihovom delovanju, nastavila je svoje istraživanje i 2013. godine doktorirala na studijama digitalnih umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, gde se bavila izučavanjem upravo ovih pojava. Trenutno radi kao naučnik – istraživač na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
“Energetski trougao” naziv je Jeleninog doktorskog rada gde je uz pomoć digitalne animirane instalacije analiziran koncept i objašnjen metod harmonizacije energija u ljudskom organizmu. (https://fliiby.com/file/6m2k0e7x9bc). Rad je nastao kroz analizu koncepata raznih ezoteričnih učenja sa posebnom pažnjom posvećenom staroindijskom konceptu Kundalini Tantre.

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Psihologija, saveti nutricioniste, životne priče, zdravlje, ljubavne dileme, hedonizam, tehnike samopomoći, recepti... i još mnogo tema koje interesuju savremenog čoveka.
Unapredite kvalitet života uz BGonline.
Svaki dan nosi sa sobom nove izazove i priliku da nešto promenimo i .... pobedimo.
BGonline-za život sa stilom.

Copyright © BGonline 2017, All Rights Reserved.

Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
ODGOVORI NA PITANJA KOJA TIŠTE SVAKOG OD NAS U četvrtak 10.…